Gondot okoz neki megjegyezni a sorokat!

Képek - Akinek nehezen mennek a dolgok: Orlando Bloom diszlexiás

A hölgyek bálványa se tökéletes - Orlando Bloom azonban eddig nemigen mesélt róla, hogy a többieknél sokkal nehezebben tanul meg szövegeket. A színész ugyanis diszlexiás.

Orlando párja, Miranda Kerr egy szál harisnyában fotózkodott! képgaléria

2010.06.08 17:30ma.hu

Egy New York-ban tartott, gyermekeknek szóló rendezvényen szólalt meg először nyilvánosság előtt részképességzavaráról Orlando Bloom.

Orlando a kedvesével, Miranda Kerr-rel - Fotó: justjared

A jóképű sztár, aki 33 évesen számos sikerfilmet tudhat már maga mögött, elárulta, hogy kollégáinál sokkal nagyobb gondot okoz számára elolvasni forgatókönyveket és megjegyezni sorokat, mivel diszlexiával küzd.

A New York Daily News megírta: Orlando az édesanyja biztatására nézett szembe tanulási nehézségeivel és állt a sarkára gyermekkorában.

Különféle ötletekkel motiválta a fiút, például azzal biztatta, ha elolvas ötven könyvet, akkor kap egy motort.

A fiatal srácot nagyon feldobta a gondolat, így hát nekiveselkedett a dolognak. Sokat olvasott, küzdött a problémájával.

Igaz, ötven könyvig sosem jutott el, így a hőn áhított motor érkezése is elmaradt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.