Chastity helyett Chaz lett...

Képek - Hivatalosan is férfi lett Cher lánya

Immár hivatalosan is férfi, és a Chaz nevet viselheti Cher és Sonny Bono amerikai énekespár lánya egy csütörtöki bírói döntés nyomán.

Chaz Bono barátnőjével a Glaad-gálán képgaléria

2010.05.07 13:30MTI

Chaz - "leánykori" nevén: Chastity - Bono tavaly operáltatta magát férfivá, és nemrégiben kérvényezte új nemének és nevének hatósági elismerését.

Cher és Chaz, még lányként

A 41 éves írót, aktivistát és valóságshow-sztárt egy transzneműekkel foglalkozó jogsegélyszolgálat segítette új identitásának legalizálásában.

Kristina Wertz, a Transgender Law Center jogásza szerint a bírói döntés fontos állomás Chaz Bono átalakulásában.

Lehetővé teszi számára, hogy már új nemének megfelelően szerepeljen számos hivatalos okmányban. Wertz szerint Chaz "nem is lehetne boldogabb".

Hiába a sok plasztika - Cher csúnyán megöregedett

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.