Eva Markvoort-ot halálos betegség vitte el

Tragédia - Csupán 25 évet élt az egykori szépségkirálynő

Torokszorító - Évekkel ezelőtt irigyelt szépség volt, ma pedig halott. Eva Markvoort Vancouver-ben nyerte meg a szépségkirálynő-választást. Sajnos csak a 25-ik életévét érhette meg.

Képekben a sokat szenvedett szépség, Eva Markvoort képgaléria

2010.04.29 10:30ma.hu

Születése óta cisztás fibrózisban szenvedett a gyönyörű kanadai Eva Markvoort - Noha megnyerte hazájában a szépségkirálynő-választást, neve mégsem főleg ezért lett ismert.

Eva betegsége miatt négy éve internetes naplót vezetett, és számolt be rajta hogylétéről, állapota javulásáról vagy romlásáról.

A cisztás fibrózis igen ritka kór, melyet génhiba okoz - akkor lép fel, ha az mindkét szülőben megtalálható.

A betegségben szenvedőnek nyálka halmozódik fel emésztőrendszerében és tüdejében, kühögést, légzési nehézségeket, tompaságot, hányingert okozva.

Maga Eva Markvoort végig tisztában volt a helyzete súlyosságával, de a küzdelmet nem adta fel.

Nemcsak részt vett a betegség elleni nemzetközi küzdelemben, de modellkedett és színésznőnek készült.

Két évvel ezelőtt teljes tüdőátültetést végeztek el rajta - emiatt egy ideig jobban érezte magát. Sajnos azonban szervezete mégsem fogadta be az új szerveket.

Eva blogját rengetegen olvasták, és szorítottak a lánynak, de sajnos hiába - A szépség utolsó naplóbejegyzését már nem ő, hanem családja gépelte be.

Úgy szólt, üdvözletét küldi a világnak, a blogjának, a barátainak és mindenkinek. Hírrel kell szolgálnia. Kemény dolog ezt hallani, de mosollyal mondja, hogy az élete véget ér.

Eva Markvoort március 27-én valóban meghalt, egy nappal később, hogy a blogbejegyzést írták.

Mozgássérült a legújabb modell

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.