Lányiskolát építtet a popénekesnő

Tündéri fotók - Madonna álmodni biztatja a malawi gyerekeket

Lerakta Madonna egy ötszáz diák befogadására alkalmas alapítványi leányiskola az alapkövét kedden Malawiban.

Tündéri képek: Madonna Lourdes-szel és a kis Mercy-vel Malawiban képgaléria

2010.04.07 15:30MTI - Fotó: huffingtonpost

A fővárostól, Lilongwétől tizenöt kilométerre fekvő Chinkhota faluban a Raising Malawi Akadémia elnevezésű leányiskola ötszáz, szegény körülmények közül érkező diákot tud majd befogadni.

Madonna tizenöt millió dollárt áldoz az intézményre, amely a tervek szerint 2011-ben készül el.

A sztár lányaival, Lourdes-szel (balra) és a Malawiból adoptált Mercy-vel

Az énekesnő alapítványa és a falu kétszáz lakója közti, anyagi természetű vita miatt nem kezdődhettek el eddig az építési munkálatok, a kormány végül erőszakkal telepítette ki a tiltakozókat a területről.

Kedden George Chopanda, Malawi kulturális minisztere dicsérte Madonna projektjét. "Mindig is az volt az álmom, hogy nőket oktassak, akik segíthetik országuk fejlődését" - jelentette ki az énekesnő, amikor ünnepélyesen lerakta az intézmény Dare to dream (Merj álmodni!) felirattal ellátott alapkövét.

Az iskola hasonló lesz Oprah Winfrey Dél-Afrikában alapított leányiskolájához, a tanított tantárgyak közül a matematikára és a természettudományokra helyezik majd a hangsúlyt.

A popdíva jótékonysági körútja egy hétig tart Malawiban. Ennek során ellenőrzi az általa indított projektek alakulását.

Madonna 2006-ban, első látogatása után hozta létre a Raising Malawi alapítványt, amely élelmezéssel, oktatással és orvosi ellátással igyekszik segíteni az egyik legszegényebb és az AIDS által leginkább sújtott afrikai ország lakóin.

A 12 milliós Malawiban közel 500 ezer gyerek vesztette el legalább egy szülőjét az AIDS miatt, a lakosok fele pedig kevesebb mint egy dollárból él naponta.

Az énekesnő hat malawi árvaházat is támogat, amelyek összesen közel 25 ezer árvát étkeztetnek, öltöztetnek és oktatnak. Madonna négy gyermeke közül kettőt szintén Malawiból fogadott örökbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.