Az Oscar mostohafiai

Pasik, akik sose kapnak Oscart...- képek!

Nem hoz mindenkit lázba az éppen aktuális Oscar gála - sokaknak ez is csak egy kötelezettség.

Színészek, akiket elkerül az Oscar-díj képgaléria

2008.02.23 19:23netbulvar.hu

A mondás úgy tartja, hogy már az Akadémia jelölése is nagy megtiszteltetésnek számít, ám igazából mindenki azokra emlékszik igazán, akik kezükbe is vehették a szobrocskát. Néhány nagyágyúnak ez soha nem fog összejönni, mert a nomináló bizottság valahogy mindig elsiklik a nevük felett. Ebbe a nem túl kellemes kategóriába tartozik Brad Pitt is. Bár a világ jelentősebb része szépfiúként és a Brangelina-klán fejeként ismeri, ezek mellett kiváló színész is.

Több kultuszfilmet is ő vitt el a hátán. Olyan klasszikusokat készített, mint a Harcosok Klubja, a Hetedik, a Babel, a 12 Majom, vagy a legutóbbi Jesse James meggyilkolása. Ezekben mind tökéletesen hozta a figurát a kritikusok és a közönség véleménye alapján egyaránt. Ám Oscar-éknál ezt mindig máshogy gondolták, pedig a többi díjátadón rendesen megszórták mindegyik alakításait. Még maga Pitt is úgy nyilatkozott nemrég, hogy az ő neve soha nem fog elhangzani a legrangosabb filmes eseményen. Sőt, abban sem hisz, hogy tizenkét évvel azelőtti jelölése után újabbat kap valaha is.

A másik kegyvesztett nem más, mint Leonardo DiCaprio. Ő is sok szempontból Brad nyomában jár - a világ megmentése az életcélja, bomlanak utána a csajok, és igen, igazi talentum. Már együtt dolgozott az összes legendás rendezővel Spielberg-től Scorsese-ig, és soha nem vallott szégyent. Mégis úgy indul neki minden évben a Filmakadémia ceremóniájának, hogy ebből se lesz semmi, még ha esélyes is valamelyik kategóriában. Leo ugyanis már háromszor is közel járt az idén nyolcvan éves megtiszteltetés begyűjtéséhez, de mindig elhasalt a túl erős mezőnyben.

Balszerencséjére Az Aviátor-ral, a Véres Gyémánt-tal és a Gilbert Grape-pel pont akkor szállt versenybe, amikor valaki más akkorát alakított, hogy nem lehetett másnak adni a szobrot.

Christian Bale bugyija még annyira sem lesz nedves, mint az előbbieké, ha az Oscar-ról van szó. Az újkori Batman képtelen hibázni, a filmográfiájában nem lehet gyenge pontot találni, mindegyik moziját zabálják a kritikusok. Mármint azok, akik nem abban a bizonyos bizottságban csücsülnek.

De még tőle is rosszabb helyzetben van Colin Farrell, akit valamilyen titokzatos okból az amerikai ítészek tönkre akarnak tenni. Amíg a világ többi részén hatalmas sikereket könyvelhet el, ám a Lehetőségek Országában mindig elkapálják. Jó vélemény nélkül pedig nincs lehetőség Oscar kegyeinek elnyerésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.