Oscar-t is kaphat Cameron exneje

Képek a DGA-gáláról - Kathryn Bigelow drámája vitte a pálmát

Tovább nőttek Kathryn Bigelow Oscar-esélyei, miután az Amerikai Filmrendezők Céhe (DGA) idén őt tüntette ki A bombák földjén (Hurt Locker) című háborús drámájáért.

Szép számmal voltak jelen a hírességek a DGA-gálán képgaléria

2010.02.01 10:30MTI - Fotó: Getty - hollywoodreporter

Ez az első eset, hogy a szakma díját egy női rendező nyerte el. Kollégái szűnni nem akaró vastapssal ünnepelték a szombat esti Los Angeles-i díjátadón az 58 éves Kathryn Bigelow-t, aki élete leghihetetlenebb pillanatának nevezte a kitüntetés elnyerését.

James Cameron és Sam Worthington - Az Avatar rendezője és főhőse

A már számos más kitüntetéssel, köztük az amerikai, a Los Angeles-i és a New York-i kritikusok díjával elismert filmdráma a rendezőnő volt férje, James Cameron háromdimenziós szuperprodukciójával, az Avatar című sci-fivel küzd a legjobb film Oscar-díjáért.

A DGA-díj az egyik legmegbízhatóbb barométere az Oscar-esélyeknek.

Az elmúlt 61 évben csak hatszor fordult elő, hogy nem a DGA-díjas filmnek jutott az Oscar-fődíj. Az Oscar-jelöléseket kedden teszi közzé az Amerikai Filmakadémia.

Öngyilkosságba űz az Avatar-szindróma?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.