One Peace at a Time

Matthew McConaughey békéért kampányol

Szerda este mutatták be a One Peace at a Time című filmet, mely az elmaradott országok sürgető problémáira keresi a megoldást.

2009.10.23 16:02rtlbulvar.hu

A színészből rendezővé avanzsált Turk Pipkin két éven át látogatta öt kontinens húsz országát, hogy „One Peace at a Time” című dokumentumfilmje elkészülhessen.

A film leginkább azoknak a gyerekeknek az életét mutatja be, akiknek nincsen elég ennivalójuk, nem biztos, hogy tudnak járni iskolába, hogy van olyan orvos a közelükben, aki meggyógyítja a betegségeiket és talán még tiszta vizet sem tudnak inni. Pipkin egy nonprofit szervezettel (The Nobelity Project) karöltve készítette el a filmet, amiben a megrázó képsorok bemutatása mellett a Nobel-díjas fizikussal és egyben Obama energetikai miniszterével, Steven Chuval, a Nobel-békedíjas Desmond Tutuval, és az énekes Willie Nelsonnal készít interjút. A színész-rendező mellett hollywoodi barátai is kiállnak, többek között Dennis Quaid, Matthew McConaughey és Billy Bob Thornton.

Az emberek éheznek, és a világ több több pontján nincs béke. Nekünk nyilvánvalóan dolgoznunk kell ezen. Tennünk kell azért, hogy a helyzet jobb legyen” – mondta Billy Bob Thornton a riportereknek a film szerdai bemutatója előtt. Dennis Quaid szerint Turk egy nagyszerű színész, remek filmkészítő és nem utolsó sorban humanitárius.

A hollywoodi sztárbarát egyszerűen csak Pipkinnel akart lenni ezen az estén, amikor megmutatja filmjét a közönségnek. Quaid azt is hozzátette, szerinte az a sok ember, aki megjelent a premieren, Turk miatt érkezett. Dennis magával vitte kedvesét is a bemutatóra, ahogyan Matthew McConaughey is feleségével, a gömbölyödő pocakú Camila Alvesszel sétált be a vörös szőnyegre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.