Kanye West és Amy lettek a befutók...

A rehabról esett be, öt díjat vitt el a Grammy-n Amy Winehouse!

Amy Winehouse brit énekesnő öt, Kanye West rapper négy díjat nyert hétfőre virradóra a Los Angelesben tartott 50. Grammy-gálán.

2008.02.11 10:00MTI

Amy Winehouse brit énekesnő öt, Kanye West rapper négy díjat nyert hétfőre virradóra a Los Angelesben tartott 50. Grammy-gálán.

A közép-európai idő szerint hétfőn hajnalban tartott díjkiosztón Amy Winehouse 6 jelöléséből megkapta az év felvételéért, az év dalaért, az év popalbumaért és popelőadójának, valamint az esztendő felfedezettjének járó a "kis gramofont".

A legtöbb, 8 jelölést gyűjtő Kanye West saját kategóriájában nyert négy díjat. Herbie Hancocké az év albuma. A legjobb szöveges lemez díját a demokrata párti elnökjelöltségért küzdő Barack Obama nyerte el.

A legtöbb díjra esélyes két előadó már a televíziós közvetítés megkezdése előtt megkezdte a trófeák gyűjtését. Kanye West a legjobb szóló rapteljesítményért, a legjobb rapalbumért, valamint duóban előadott rap-produkciókért (Commonnal, illetve T-Painnel közösen) kapott díjakat.

Ket díjat kapott Bruce Springsteen a rockkategóriában, Justin Timberlake a férfi popénekesek között és a dance kategóriában duplázott. Az ötszörös jelölt Foo Fightersé az év albuma és a legjobb hardrock teljesítményért járó díj. Ugyancsak két elismerés jutott a The White Stripes együttesnek. Popkategóriában Robert Plant és Allison Klaus közös lemeze is Grammy-díjas.

A rhythm and blues kategóriában az első nyertesek között van Alicia Keys, Prince, Chaka Khan és Mary J. Blige. A kortárs bluesalbum díját Eric Clapton és J. J. Cale közös lemeze nyerte. A jazz kategóriában két posztumusz díjat is kapott Michael Brecker. Rajta kívül Herbie Hancocknak jutott trófea a kortárs jazz albumért.

A country kategóriákban Carrie Underwood, Keith Urban,az Eagles együttes és Vince Gill nyert díjakat. Madonna The Confessions Tour című koncertfilmje az év hosszú videója lett, a rövidfilmek kategóriájában Johnny Cash klipje kapta a díjat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.