Bagdadba utazott Brad Pitt párja

Képekben: Angelina Jolie iraki családokat látogatott

Otthonukból elmenekült irakiakat látogatott meg csütörtökön Angelina Jolie az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága jószolgálati nagyköveteként Bagdad északnyugati részében.

Képekben - Angelina Jolie látogatása Irakban képgaléria

2009.07.24 18:00MTI

Az amerikai filmsztár négy családdal találkozott, akik elmondták: gyermekeik nem tudnak iskolába járni, és nem tudják kifizetni az orvosi ellátást - közülte az UNHCR.

Angelina Jolie egynapos látogatása során közölte: a háborús évek óta több iraki térhetett vissza otthonába, de még mindig sok tennivaló van e téren.

Jolie egy iraki családnál - Fotó: justjared

"A dolgok most javulni látszanak Irakban, de az irakiaknak sok támogatásra és segítségre van szükségük, hogy újra felépítsék az életüket" - idézte Angelina Jolie-t a menekültügyi főbiztosság.

A színésznőnek ez volt a harmadik iraki látogatása.

Az UNHCR szerint a felekezetek közötti erőszak miatt 1,6 millió iraki menekült el otthonából az ország más vidékeire, de a javuló biztonsági feltétetelek mellett 300 ezren visszatértek.

A szervezet adatai szerint irakiak százezrei élnek a szomszédos államokban, többségükben Szíriában és Jordániában.

Megfújták Angelina Jolie ruháit - tudja meg a részleteket!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.