Tömegeket vonzott keserves harca...

Képek - Kilencmillióan nézték Farrah Fawcett fájdalmas küzdelmét

Csaknem kilencmillióan nézték meg a hét végén azt a dokumentumfilmet, amely az egykori szexbálvány, a ma hatvankét éves Farrah Fawcett rákkal való küzdelméről szól.

Képekben az egykori szexbálvány, Farrah Fawcett képgaléria

2009.05.18 10:40MTI

Az NBC közlése szerint egy éve nem akadt arra példa, hogy a péntek esti csúcsidőben ennyien kíváncsiak lettek volna valamelyik műsorára.

A színésznő - Charlie angyalainak egyike - 2006 óta viaskodik a szörnyű kórral, akkor diagnosztizálták nála a végbélrákot, amely azóta átterjedt a májára is.

A film tulajdonképpen saját videofelvételeiből áll, amelyet eredetileg azért készített, hogy szűk körben, hozzátartozóinak és barátainak levetítse.

Később azonban úgy döntött, hogy érdemes lenne a nagy nyilvánosságnak is bemutatni, talán lesznek, akik erőt merítenek belőle.

A bombázó Farrah - Imádták a férfiak

A felvételeken az ő keserves harca követhető nyomon, kezdve a kétségbeeséstől, a fájdalmas kemoterápiás és egyéb gyógymódok viszontagságain át az újra és újra feléledő reménykedésig, amelyet aztán az elkeseredettség ismétlődő hullámai követnek.

A kezelések következtében egykoron fenséges, divatot teremtő buja, szőke hajkoronája kihullott, arca szinte a felismerhetetlenségig beesett.

A sztár Farrah Leni Fawcett néven a Texas állambeli Corpus Christiben született.

Szépségversenyek sorát nyerte el, de neve és arca akkoriban kezdett ismertté válni, amikor a hatvanas években egyre több show-műsorba hívták vendégként.

Pályáján nagyot lendített, hogy az őt vörös fürdőruhában ábrázoló - és mintegy nyolcmilliós példányszámban kinyomtatott - poszter egész Amerika férfilakosságát elbűvölte a hetvenes években.

Mások mellett Aaron Spelling és Leonard Goldberg producereket is, akik meg is hívták a Charlie angyalai (Charlie's Angels) címmel készülő tévésorozatukba az egyik főszereplőnek.

A színésznő három szezonon át a sorozat legnépszerűbb sztárja volt, ám amikor a szériának vége szakadt, hírnevét nem tudta elsővonalbeli nagyjátékfilm-szerepekre váltani Hollywoodban.

Bár játszott filmekben is, főként televíziós produkciókban tűnt fel a nyolcvanas és a kilencvenes években.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.