Járvány

Továbbra is a nap 24 órájában elérhető a gyerekek lelkisegély-vonala

Közleményt adott ki a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány.

2020.03.19 16:51ma.hu

Továbbra is a nap 24 órájában elérhető a gyerekek lelkisegély-vonala. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány az egészségügyi veszélyhelyzet alatt is a nap 24 órájában biztosítja a 116-111-es európai harmonizált hívószámon elérhető ingyenes és anonim lelkisegély-vonalát.

Az alacsonyküszöbű szolgáltatás várja a 24 év alatti  fiatalok hívását is, amelynek rendelkezésre állásához a Comnica Kft. nyújt technikai és anyagi támogatást.

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány ingyenes segélyvonalain az elmúlt héten több mint 100 olyan hívást fogadtak, amelyeknek fókuszában a koronavírus-járvány okozta stressz, és az ezzel való megküzdés állt.

Az egészségügyi veszélyhelyzetben különösen fontos a fiatalok mentális egészsége. A gyerekek és a fiatalok a megváltozott hétköznapokban is éjjel-nappal hívhatják a 116-111 Lelkisegély-vonalat és változatlanul elérhetők számukra online szolgáltatásaink is.

Megkeresőik a www.kek-vonal.hu oldalon elérhető chatszobában és anonimitást biztosító levelező felületükön is megoszthatják problémáikat, nehézségeiket, félelmeiket, nem csak a kialakult helyzettel kapcsolatban.

A 116-000-ás európai harmonizált hívószámon várják szülők, hozzátartozók vagy szakemberek hívásait, ha egy gyermek érdekében szeretnének konzultálni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.