Járvány

Koronavírus - Több mint ötven új fertőzött Hollandiában, több ezer gyermek nem mehetett iskolába

Az új fertőzések száma ugyan kevesebb, mint a hétvégén volt, de több mint 4000 gyermek nem mehetett iskolába, miután az észak-brabanti régió oktatási intézményeiben több oktató megbetegedett.

2020.03.10 07:17MTI

Ötvenhat új esettel 322-re nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma Hollandiában - olvasható a holland közegészségügyi hivatal hétfői közleményében.

Az új fertőzések száma ugyan kevesebb, mint a hétvégén volt, de több mint 4000 gyermek nem mehetett iskolába, miután az észak-brabanti régió oktatási intézményeiben több oktató megbetegedett.

Mark Rutte holland miniszterelnök úgy nyilatkozott, hogy a holland gazdaság képes ellenállni a káros hatásoknak.

"Kormányunk prioritása most a közegészségügy. Ha a gazdaság helyzetét vizsgáljuk, elmondhatjuk, hogy nincs ok az aggodalomra. Alacsony munkanélküliséggel és államadóssággal, költségvetési többletünkkel ki fogjuk védeni a csapásokat" - mondta.

Hollandiában eddig két ember halt koronavírus okozta fertőzés miatt.

Belgiumban a közegészségügyi hivatal szerint - a hétfőn bejelentett 39 új esettel - 239-re emelkedett a fertőzöttek száma, miközben egy előzőleg fertőzéssel kezelt páciens meggyógyult. A közlemény szerint a vírus terjedésnek mértéke "még mindig csak korlátozott", azonban a belga sajtó hírei szerint megerősített kockázatkezelési intézkedéseket rendeltek el az országban.

Ugyancsak hétfőn a NATO és az Európai Bizottság két munkatársát is fertőzéssel diagnosztizálták. A nemzetközi szervezetek bejelentették, hogy "megtették a szükséges óvintézkedéseket az ott dolgozók érdekében".

Luxemburgban eddig öt fertőzöttet tartanak számon. A valamivel több mint félmillió lakost számláló ország kormánya a több mint 1000 főre tervezett rendezvények elhalasztását javasolja - írja a helyi sajtó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.