Tragédia

Végzetes születésnap: hárman meghaltak, többen megsérültek az orosz influenszer medencés buliján

Ezért nem jó dolog kihagyni a fizika és a kémia órákat általános iskolában, különben ha huszonöt kiló szárazjeget dobnak egy medencényi vízbe, akkor ott kérem tömeges szén-dioxid-mérgezés lesz.

2020.03.02 09:00ma.hu

Tragédiába fulladt az 1,3 milliós követővel rendelkező orosz influenszer születésnapi bulija Moszkvában. Ekaterina Didenko, Oroszország egyik népszerű bloggere a 29. születésnapját ünnepelte pénteken este férjével és a barátaival.

Hogy lenyűgözze vendégeit és fantaszikussá tegye az este hangulatát, 25 kilogramm szárazjeget rendelt a beltéri medencébe. Ám a varázslat hamar horrorba fordult, ugyanis a szárazjég a szén-dioxid szilárd formája. Ez a jég nagyon hasonló a normális víz-jéghez, tulajdonságai azonban jelentősen eltérnek attól. Például a szárazjég gázzá fejlődik meleg hatására anélkül, hogy közben folyékony állapotot venne fel, így alkalmazása során a biztonsági előírásokat be kell tartani és a levegőben lévő veszélyes koncentrációt nem szabad túllépni. Erre a kiszállító cégnek is illet volna felhívnia a figyelmet, ugyanis a képek tanúsága szerint ők öntötték a szárazjeget a medencébe.

Ezért mindenképpen biztosítani kell a megfelelő szellőzést, amennyiben zárt térben használják, ugyanis a nagy mennyiségben felszabaduló szén-dioxid először fejfájást, zavartságot, majd egyre súlyosbodó tüneteket, végül pedig fulladást okoz.

Így járt a sztár férje és két 25 éves barátjuk is. Őket hiába szállították kórházba, meghaltak, további hét ember pedig különböző szintű sérülést szenvedett.

A nő letaglózva mesélt az Instagramon az esetről. Egyszerűen nem hiszi el, ami történt, egész nap csak zokog. Az elhunyt 32 éves Valentin Didenkóval két közös gyermekük született.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.