A csinos színésznő hisz az orvosoknak!

Karácsonyi menüvel karcsúsodik Julia Roberts!

Az egyik legkellemesebb diétát egy amerikai bőrgyógyász professzor találta ki, aki úgy látta, hogy nem csak a felszaladt kilóktól kell tartani a hölgyeknek, hanem bizony a bőr változásától is.

Julia a dögös anyuka képei gyermekeivel! képgaléria

2008.12.30 20:45ma.hu

Sokan úgy gondolják, hogy a karácsonyi időszak igazi fogyókúragyilkos, hiszen ki bírna ellenállni a finom falatoknak? Nekik van egy jó hírünk, mivel ez nem teljesen igaz, ráadásul ehhez maga Julia Roberts is csatlakozik a diétázók táborához, hiszen a többgyerekes anyuka nem engedheti meg magának, hogy lepukkant állapotban lássák a rajongók és a producerek. 

A karácsonyi ünnepek idején fogyasztjuk el az éves haladagunk jelentős részét, így erre lehet alapozni a kúrát. Mivel a halételek mellett a zöldségek is jelentős szerepet játszanak a diétában, nemcsak a súly mehet lejjebb, hanem a test kültakarója is megszépül!
 
Dr. Nicholas Perricone, a diéta kiötlője arra jött rá, hogy mivel a fogyókúra egyféle helytelen táplálkozást jelent, a diétázónak úgy kellene leadnia súlyfeleslegét, hogy közben nem vonja meg magától a szükséges vitaminokat és az öregedést gátló antioxidánsokat. 

Ha túl kevés C- és E-vitamint kap a szervezet, akkor a káros szabadgyökök pusztításba kezdenek és a bőr rövid időn belül kissé aszottabb lehet, mint amennyire gazdája szeretné látni, hiszen a kollagén szintje is lecsökken. Persze a kollagénszintet nemcsak a diéták, hanem a sok cukor bevitele is csökkenti, ráadásul a sok ételben megtalálható telített zsírsavak felelősek az érszűkületért, így azért is, hogy a bőr nem jut elegendő tápanyaghoz. 

Elméletileg két hét alatt 4-5 kilót lehet leadni a bőrgyógyász által kialakított diétával, de ez csak az jó hírek kezdete. 

A megfelelő táplálkozás abban is segít, hogy az ember jobban kezelje a stresszt, ráadásul a telített zsírsavak miatt kialakult érszűkületi veszély kikerülésével elmúlhat az esetleges izom-, vagy reumatikus fájdalom is!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.