Állati

Pápaszemes pingvin látott napvilágot a debreceni állatkertben

Az állatot rövidesen a látogatók körében nagyon népszerű pingvinsétákon is megtekintheti a közönség.

2018.07.27 12:21MTI
hirdetés
Fotó: Debreceni Állatkert Facebook

Pápaszemes pingvin látott napvilágot a debreceni állatkertben, az állatot rövidesen a látogatók körében nagyon népszerű pingvinsétákon is megtekintheti a közönség - közölte pénteki sajtótájékoztatóján a nagyerdei kultúrpark igazgatója.

Nagy Gergely Sándor elmondta: a pápaszemes pingvin (Spheniscus demersus) csaknem 40 tojásban eltöltött nap után látta meg a napvilágot. A Perjámos névre keresztelt állat tíz év alatt a 23. fióka, amelyik az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége fajmegmentési programjának keretében a Nagyerdőn kelt ki, érkezésével Debrecenben található Magyarország legnagyobb, 30 egyedből álló pingvin kolóniája - tette hozzá.

A fiatal egyed a kikelést követően pingvinbölcsődébe került, ahol gondozói segítségével sajátítja el a társas együttéléshez szükséges szabályokat, viselkedésmintákat, így hamarosan csatlakozhat majd a többi pingvinhez. Jelenleg naponta kétszer eszik, egy-egy alkalommal 6-8 heringet fogyaszt el - mondta az igazgató.

Afrika egyetlen pingvinfaját elsősorban az ipari méretű halászat és az olajszennyezés fenyegeti, ezért az állat szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajokat felsoroló vörös listáján - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy Magyarországon öt állatkertben élnek pápaszemes pingvinek, és ez elmúlt egy évben mindössze hat fiókával gyarapodott a hazai állomány.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.