Állatok

Vérdíjat tűztek ki egy kábítószer-felderítő kutya fejére Kolumbiában

Az eb kiszimatolta a banda 5 tonna kokainját, amivel tetemes veszteséget okozott a drogcsempészeknek.

2018.07.27 09:28MTI

Vérdíjat tűzött ki Kolumbiában a leghatalmasabb bűnszervezet egy kábítószer-felderítő kutya fejére, miután az eb kiszimatolta a banda 5 tonna kokainját, amivel tetemes veszteséget okozott a drogcsempészeknek – adta hírül az El Tiempo című kolumbiai napilap csütörtöki száma.

A bűnszervezet 200 millió pezó, vagyis csaknem 20 millió forint jutalmat ajánlott fel annak, aki végez Sombrával, a hatéves németjuhász szukával. A kutya már korábban is borsot tört kiváló szimatával a drogcsempészek orra alá, egész sor nagyértékű szállítmányt szagolt ki repülőtéri ellenőrzéseken. Remek munkájáért egy hete, július 20-án, Kolumbia függetlenségi ünnepnapján állami kitüntetést kapott.A banda autóalkatrészekbe rejtve tervezte a kokaint Európába juttatni Medellín városának repülőteréről.

Sombrát a vérdíj hírére áthelyezték a bogotái repülőtérre, hogy nagyobb biztonságban legyen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.