Állatvédelem

46 kutyát mentettek ki a halál torkából - videó

Az állatokat húsukért tartották, borzasztó körülmények között: koszos, sötét és bűzös ólakban várták a biztos halált, és épp csak annyit kaptak enni, hogy ne pusztuljanak éhen.

2017.03.28 10:27MTI

Levágásra tartott kutyákat mentettek ki állatvédők Dél-Koreából, a csaknem ötven ebet az Egyesült Államokban adják majd örökbe.

A 46 kutya a hétvégén érkezett meg New Yorkba, ahonnan először az orvosi kezelések idejére és rehabilitációs céllal menhelyekre, majd végleges gazdáikhoz kerülnek.

Fotó: AP

A kutyákat egy Szöultól északra lévő farmról mentették ki. Az állatokat húsukért tartották egyébként borzasztó, "a börtönnél is rosszabb" körülmények között: koszos, sötét és bűzös ólakban várták a biztos halált, és épp csak annyit kaptak enni, hogy ne pusztuljanak éhen.

A Humane Society International nevű szervezetnek nem ez volt az első akciója az ázsiai országban: 2015 óta hét farmról már több mint 800 levágásra tartott kutyát sikerült megmenteniük Dél-Koreában. A húsukért tartott kutyák között éppúgy megtalálhatók a fajtatiszta példányok, mint a keverékek.

Fotó: AP

A szervezet becslése szerint mintegy 17 ezer hasonló farm működhet Dél-Koreában, ahol a csökkenő kereslet ellenére évente körülbelül 2 millió kutya húsát fogyasztják el.

A washingtoni székhelyű szervezet közvetlenül a dél-koreai farmerekkel van kapcsolatban, akár pénzzel is segít nekik, hogy másból éljenek meg. A vágóhídtól megmentett kutyákat az állatvédők azért szállítják külföldre, mert Dél-Koreában nem találnak nekik gazdát. A levágásra váró kutyák között nagyon sok a befogott kóbor példány, de megunt egykori házi kedvencek is vannak közöttük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.