Montázs

Ikonikus filmszerepek - ha másik világsztár kapta volna meg

Egy-egy forgatókönyv olvastán többen is ringbe szállnak, hogy eljátszhassanak egy ígéretes filmszerepet. Milyen lett volna John Travolta Forrest Gumpként....?

2016.11.04 13:58ma.hu

A Bright Side összegyűjtött néhány esetet, amikor nem az a sztár kapta meg a film főszerepét, akinek a rendező első körben felajánlotta - több esetben a kiszemelt színész mondta vissza, mert nem nyerte el a tetszését, vagy nem tudta összeegyeztetni más filmes elfoglaltságával.

Jó néhány esetben kiderült: nem volt túl szerencsés választás lemondani róluk, mert ezek a filmszerepek még magasabbra ívelték az azt eljátszó másik színész csillagát.

Jennifer Lawrence - Bella az Alkonyat-trilógiából

Képek: Bright Side

A Twilight-könyvek rajongójaként Jennifer Lawrence nagyon küzdött, hogy ő kapja meg Bella szerepét, de a rendező nem találta elég hűvösnek és tartózkodónak a karakterét - így a vámpírsztori Kirsten Stewartnak hozta el a világhírt.

Robin Williams - Jack Torrance a Ragyogásból

Nehéz elhinni, de a nagy komikus is pályázott a pszichopata őrült szerepére - a rendező Jack Nicholsont választotta, és mint tudjuk, nem döntött rosszul.

Scarlett Johansson - Lisbeth Salander a Tetovált lányból

David Fincher túl életrevalónak, szó szerint tüzesnek találta Scarlettet a techno-gót lány megformálásához - a szerep viszont nagyon bejött Rooney Marának.

Will Smith - Django elszabadul

Will Smith volt Tarantino első számú favoritja Django szerepére, de Smith kijelentette: csak abszolút főszerepet játszik el, és követelte, írják át a forgatókönyvet. Tarantino erre nem volt hajlandó, Smith így hoppon maradt, Djangót Jamie Foxx alakította.

Bruce Willis mint Sam a Ghostból

Bár így utólag viccesnek tűnik, hiszen Patrick Swayze tökéletes választás a szomorú Sam szerepére, a rendező abszolút favoritja Demi Moore akkori férje, Bruce Willis volt. Bruce viszont köszönettel visszaadta a szerepet - nem tetszett neki, hogy a főhős olyan hamar eltávozik, és csak szellemként lebeg Molly felett/mögött.

Nicolas Cage - a Pankrátor

Cage hallani sem akart róla, hogy ő alakítsa a ringharcost, de melegen ajánlotta saját maga helyett az évek óta zuhanófázisban levő kollegáját, Mickey Rourke-ot - akinek be is jött a Pankrátor szerepe. Igaz, azóta sem hallani felőle. Cage mindenesetre megpróbált rajta segíteni. Szép dolog volt tőle.

Gwyneth Paltrow - Rose a Titanicból

James Cameron nagyon sokáig ragaszkodott hozzá, hogy a szőke (erre a szerepre minden bizonnyal kissé vértelen) színésznő játssza el Rose szerepét - Kate Winslet nagyon nehezen győzte meg a rendezőt, hogy ő a legalkalmasabb, pedig igaza volt. És erre aztán Cameron is rájött.

Leonardo DiCaprio - Psycho

Leo nagyon-nagyon szerette volna eljátszani a remake főszerepét - Christian Bale-nek mégis sikerült őt kiütnie a nyeregből. Itt uis elmondhatjuk, a rendező jól döntött, Bale tökéletes volt.

Sean Connery mint Gandalf

Connery unalmasnak találta a forgatókönyvet, ezért visszautasította a szerepet, pedig óriási gázsit ajánlottak neki. Ha elvállalja, ő lett volna a legjobban fizetett színész a mozifilmek történetében.

John Travolta - Forrest Gump

Travolta élete egyik legrosszabb döntésének tartja utólag, hogy visszaadta Forrest Gump szerepét, amely Tom Hanksnek hozta meg a második Oscar-díjat. Mi azért megnéztük volna Travoltával is a filmet...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.