Rekord

31 éves a világ legöregebb macskája

A bajszos matuzsálem egy 26 éves eddigi korelnököt előzhet meg, ha rendben lennének a papírjai.

2016.10.07 19:48ma.hu
Képek: Bored Panda

31 születésnapja volt eddig ennek a macskának, akit Szerecsendiónak hívnak, és 26 évvel ezelőtt bukkant fel Liz és Ian Finlay hátsó kertjében. Ők befogadták saját, már meglévő cicájuk mellé játszópajtásnak.

Amikor Szerecsendiót állatorvoshoz vitték, hogy kikezeltessék kóbormacska-korabeli nyavalyáiból, a szakember állapította meg az állat korát. 5 évesnek mondta akkor.

Ez 26 évvel ezelőtt történt, azóta a macska velük él.

"Ő a ház ura, és ez így van jól" - mondták gazdái.

Szerecsendió kifejezetten jó kondíciónak örvend, tavaly ugyan volt egy agyvérzése, de szerencsésen felépült belőle, és erősebb mint valaha.

A Guinness rekordot jelenleg birtokló, 26 éves macskát akkor tudná hivatalosan is legyőzni, ha gazdái bemutatnák a születési idejét igazoló papírjait. Mivel Szerecsendiót a kertben találták, ilyen dokumentumokkal nem rendelkeznek. Most azon dolgoznak, hogy az állatorvos által 5 éves korában kiállított papírt elfogadják hiteles igazolásnak.

"Ő nem a "mi macskánk", hanem mi vagyunk az ő "emberei" - mondták Finlay-ék. Talán ez a különleges kapcsolat szépíti ilyen hosszúra a vén cica életét.

Még sok boldog szülinapot!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.