Tippek-trükkök

Hogyan tegyük gyorsan puhává a vajat?

Aki nem szereti a kenhető margarint, vagy éppen egészségi okok miatt nem fogyasztja szívesen, annak nincs könnyű dolga a hagyományos vajjal. De itt a megoldás!

2016.09.20 11:24ma.hu

Sokféle trükkről tartják, hogy a legjobb megoldás a kemény vaj ellen. Például, hogy ne tartsuk hűtőbe, de a mi tapasztalatunk az, hogy így hamar megavasodik, és gyorsabban romlik.

Jó ötletnek tűnnek a speciális kenőeszközök beszerzése, de a vaj alattuk is kemény marad. Sokan javasolják, hogy mártogassuk a kést forró vízbe, akkor könnyen lehet vele kenni, de inkább csak arról van szó, hogy hamarabb leszeljük vele a vastag darabokat.

Nem érdemes megmikrózni, mert szétesik az állaga, ha pedig meleg helyre tesszük, délig éhenhal a család.

De van egy igazán jó módszer arra, hogyan lehet meglágyítani gyorsan a vajat! A fenti módszerek közül szükségünk lesz egy pohárra, amit forróvízben fogunk felmelegíteni. Persze vigyázzunk az égési sérülésekkel! Mivel felmelegítésről van szó, nem elég átöblíteni, legalább egy percig hagyjuk benna a forróvizet.

Tegyük a vajat egy kistányérra, és tegyük rá fejjel lefelé a forró poharat, amit persze sütőkesztyűvel fogtunk meg és előtte kicsit átdörgöltünk szilviával.

Várjunk körülbelül 2 percet, majd Voila!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.