Miss Africa

Először hirdettek szépségversenyt Afrikában - ő lett a kontinens szépe

A gyönyörű Rebecca Asamoah ghánai induló fejére került a korona.

2016.05.02 10:22MTI

A dentálhigiénikusként dolgozó 24 éves Rebecca Asamoah 11 versenytársánál bizonyult szebbnek a johannesburgi Gold Reef City kaszinóban szombaton este megrendezett döntőben. Az először meghirdetett afrikai szépségversenyen negyvenen indultak a kontinens minden tájáról.

A második helyezett a zambiai Michelo Malambo, a harmadik pedig a dél-afrikai Jemimah Kandimiri lett.

Fotó: Instagram


A Miss Afrika Kontinens címért versenyző szépségek fürdőruha helyett fekete pólóban és szűk rövidnadrágban álltak a közönség elé, és mezítláb táncoltak egyebek mellett az afropop olyan jól ismert számaira, mint a mali Salif Keita Africa című slágere.

Az afrikai kontinens szépségversenyének ötlete Neo Mashish dél-afrikai filmproducertől származik, aki elmondta, hogy öt éve dolgoznak a megvalósításon, a versengéssel a fiatal afrikai nőket akarják helyzetbe hozni. "Ez a verseny Afrikáról szól, Afrikát akarjuk eladni a világnak, büszkék vagyunk rá, hogy afrikaiak vagyunk" - hangsúlyozta a producer, és hozzátette, hogy az egész versenyt afrikai módon szervezték meg, nem követték a Miss Universe vagy a Miss World szokásait.

Asamoah hagyományos, ghánai aranyszínű gyöngyös koronát viselt, majd szintén ghánai kelméből készült estélyiben lépett szombaton a színpadra. A szépségversenyen elnyerte a johannesburgi Monash Egyetem ösztöndíját üzleti menedzsment szakra.

Asamoah, aki tavaly már első lett a Miss Ghána versenyen, arról beszélt, hogy miközben sok problémát kell megoldani Afrikában, szerinte az lenne a legfontosabb, hogy a fiatalok lehetőséget kaphassanak, és "kéz a kézben a lehető legjobb hellyé tegyék" a kontinenst.

A döntő előtt a versenyzők számos rendezvényen mutatták be képességeiket, egyebek mellett saját országuk tradicionális ételeit főzték.

A szervezők tervei szerint a Miss Afrika szépségverseny győztese a malária, a szegénység és az idegengyűlölet ellen folyó, Afrikai Unió-szervezte kampányokban is szerepet kaphat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.