Black and white

Egymillióból egyszer születik ilyen ikerpár - hihetetlen, de van ilyen!

10 hónapos korukra lett igazán szembeötlő a különbség - újszülöttként egyáltalán nem látszott.

2016.02.08 19:53ma.hu

A Yarker ikrek, Myla és Yanara mindössze két perc különbséggel születtek. Időben tehát közel, kinézetben viszont távol állnak egymástól.

Anaya édesanyja világos bőrét, kék szemét és vöröses haját, Myla pedig édesapja sötét bőrét és szemét örökölte.

swns.com

Bárhová is mennek, mindenhol megbámulják őket, és ez nemcsak bűbájos mosolyuknak, hanem külső jegyeiknek is köszönhető: egy az egymillióhoz ugyanis az esélye, hogy egy ikerpár ennyire ne hasonlítson egymásra.

10 hónaposan

A 20 éves, fehér bőrű édesanya elmondta, babasétáltatás közben azzal tölti a legtöbb időt, hogy meggyőzze a hitetlenkedőket: "...igen, a lányok ikrek, és igen, a sötét bőrű babának is én vagyok a szülőanyja."

Az újszülöttek

A kislányok természetesen nem egypetéjű ikrek, ekkora furcsaságot azért még a természet sem tudna produkálni.

Bőrük különbözőségét azonban még édesanyjuk sem vette rögtön észre: "mindketten egyforma lilás árnyalatban pompáztak, mint minden újszülött."
Sőt, inkább sötétebb bőrűnek tűntek mindketten, ezért a fiatal anyuka biztosra vette, hogy mindkét kislány inkább félvér apjukra fog hasonlítani.

Két hét elteltével azonban egyértelművé vált, hogy csak az egyik baba hajaz az apjára göndör, fekete fürtjeivel, karamellszínű bőrével és barna szemével, a másik kislány az anyuka világos bőrét, vöröses haját és kék szemét kapta.

A fekete-fehér babák esete azért is különleges, mert édesapjuk "csupán" félvér, tehát genetikai örökítőanyaga sötét és világos bőrszínre is determinálhat. Nagyobb eséllyel születhetett volna tehát két fehér kislányuk.

Nem így történt, így elmondhatják: egymilliós ikreink vannak. Ennyi az esélye ugyanis ennek a furcsa természeti összjátéknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.