Zoo

Az ünnepek alatt már elérte a tavalyi látogatói számot a budapesti állatkert

Az évet valamivel több, mint egymilliós látogatottsági adattal zárhatják.

2015.12.27 19:50MTI
FB official

Az ünnepek alatt már elérte a tavalyi látogatószámot a Fővárosi Állat- és Növénykert, az évet valamivel több, mint egymilliós látogatottsági adattal zárhatják - mondta Hanga Zoltán szóvivő az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Tájékoztatása szerint már karácsony első napján is sokan voltak az állatkertben, mivel több családban is hagyomány, hogy ilyenkor ellátogatnak a kertbe. Hozzátette: a budapesti állatkert az ország leglátogatottabb kulturális intézménye, közgyűjteménye egymillió fölötti látogatóval. Budapesten 900 különböző állatfaj és 10 ezer egyed található meg, ez európai összehasonlításban nagyon változatosnak számít - mondta.

A szóvivő beszélt az állatkert fejlesztéséről is, mint mondta, a vidámpark volt területén egy játszóházat és állatsimogatót akarnak építeni 2017 elejére, illetve egy Pannon Park nevezetű részt, amely 2019-re valósulhat meg 25 milliárd forintból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.