A Magyar Állatkertek Szövetsége

Felfüggesztik a Pécsi Állatkert tagságát a farkasszökés miatt

A szombati farkasszökéssel kapcsolatos hatósági vizsgálatok idejére felfüggesztette a Pécsi Állatkert tagságát a Magyar Állatkertek Szövetsége.

2015.11.05 12:48ma.hu
freedigitalphotos.net/adam

A Magyar Állatkertek Szövetségének vezetősége a napokban többször is egyeztetett a szövetség tagságába tartozó Pécsi Állatkertben október 31-én, szombaton történt állatkiszabadulással kapcsolatban, amely állatkiszabadulás során egy veszélyes állatnak minősülő farkas kijutott az intézmény területéről. A szövetség sajnálja, hogy a Pécsi Állatkert gondozásában lévő farkast – amely Magyarországon fokozottan védett állatfajnak számít – el kellett pusztítani. Ugyanakkor bízik abban, hogy a folyamatban lévő hatósági vizsgálatok minden tekintetben megnyugtatóan tisztázzák az eset körülményeit.

A Magyar Állatkertek Szövetségének elnöksége – a tagságába tartozó állatkertek vezetőivel egyeztetve – azt az egyhangú döntést hozta, hogy a hatósági vizsgálatok lezárásáig felfüggeszti a Pécsi Állatkert tagságát, esetleges további intézkedéseket pedig a vizsgálatok eredményei alapján, annak ismeretében foganatosít.

A Magyar Állatkertek Szövetsége elvárja, hogy a tagságába tartozó intézmények működése mindenben a vonatkozó jogszabályok és szakmai irányelvek szerint történjen, méghozzá olyan módon, amellyel mindenkinek példát mutatnak állatszeretetből is. Ugyanakkor elvárja azt is, hogy az egyes állatkertek a veszélyes állatok tartásáról biztonságosan, ember életét és testi épségét nem veszélyeztető módon gondoskodjanak. A szövetség abban érdekelt, hogy a pécsieknek is a fenti szempontoknak megfelelő állatkertjük legyen.

A Magyar Állatkertek Szövetsége a hazai állatkertek 1983-ban életre hívott szakmai szervezete. Tagságába – a Pécsi Állatkerten kívül – tizenkét hazai állatkert tartozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.