Új világcsúcs

Ha egyszer a Mikulások futni kezdenek...

A pirosba öltözött Mikulások több mint a fele nő volt, rajtuk kívül zöld manóruhás gyerekek százai is futottak Madrid főbb útvonalain.

2015.12.12 15:43MTI
hirado.hu

Több mint tízezer, Mikulásnak öltözött nő, férfi és gyerek futott szombaton Madridon keresztül - közölték a rendezvény szervezői.

Valószínű, hogy ezzel új világcsúcsot állítottak föl, ám ezt még hivatalosan meg kell erősíteni.

A spanyol fővárosban ez volt a negyedik Mikulás-futás. A pirosba öltözött Mikulások több mint fele nő volt, rajtuk kívül zöld manóruhás gyerekek százai futottak, sokan karácsonyi dalokat énekeltek futás közben.Az egyeurós nevezési díjat egy szklerózis multiplexeseket segítő alapítványnak ajánlották fel a szervezők.

A madridiak a tavalyi ír rekordot akarták megdönteni: 2014-ben Dundalkban 5173 jelmezes ért célba. Az új csúcs feltétele, hogy ennél többen fussák végig teljesen beöltözve az 5,5 kilométeres távot.

A győztesek már szombaton ünnepelhettek: a Santiago Bernabeu Stadionból indulva 17 perc 31 másodperc alatt ért vissza ugyanoda Alvaro Lozano, a nők közül 21 perc 24 másodperc alatt Adriana Charry.

Mikulás-futást évek óta rendeznek Budapesten és - többek között - Las Vegasban, Londonban, Montevideóban is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.