Alzheimer kór ellen

Így jótékonykodik a 99 éves Kirk Douglas

A legendás Spartacus még ennyi idősen sem feledkezik meg beteg pályatársairól.

2015.12.11 20:12MTI
Facebook Michael Douglas

Kirk Douglas amerikai filmsztár 15 millió dollárral (4,3 milliárd forint) támogatja a kaliforniai Mozgóképes és Televíziós Alap (MPTF) Woodland Hills-i nyugdíjasotthonában és kórházában működő Alzheimer-részleg kibővítését.

A Los Angeles Daily News lap internetes oldala szerint a 35 millió dollárból megvalósuló új épületszárnyat a legendás színészről nevezik el. A kétemeletes Kirk Douglas Care Pavilion építési munkálatai jövőre kezdődnek. Az épület a hollywoodi filmgyártás Alzheimer-kórral küzdő munkatársainak befogadására épül.A 15 millió dolláros adomány hírét, amely nagy lendületet ad a tervezési fázisban lévő új szárny munkálatainak, szerdán, Douglas 99. születésnapján jelentették be.

A filmcsillag 1916-ban született a New York állambeli Amsterdamban, Issur Danielovitch néven, amelyet színészi karrierjének beindításakor változtatott meg Kirk Douglasre.A színészt eddigi pályafutása során háromszor jelölték Oscar-díjra, és olyan hollywoodi klasszikusokkal írta be magát a filmipar történelmébe, mint a Spartacus és A nap szerelmese.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.