Prédából barátság

Bedobtak egy kecskét a tigris ketrecébe - és olyasmi történt, amire senki nem számított

Hihetetlen barátság született az egyik szibériai állatparkban. A kecskét eredetileg zsákmányállatként hajították be a tigris ketrecébe, de a nagymacska nem volt hajlandó prédaként tekinteni rá.

2015.11.28 10:15ma.hu
Siberian Times

Annak ellenére, hogy Amurt, a szibériai tigrist hetente kétszer élő eledelekkel szokták megkínálni, nyulakat, kecskéket és egyéb eleven prédát hajtva elé, ez a kecske mégis megúszta a neki szánt sorsot. A gondozók szerint a rejtély kulcsa abban keresendő, hogy a kecske egész egyszerűen nem mutatott félelmet Amur közelében. Megállt, és belenézett a szemébe, ugyanis még sosem látott tigrist, ezért valószínűleg nem tudta, hogy félnie kellene tőle.

Az állatparki gondozók Timurnak nevezték el a hős zsákmányt, utalva névadójának bátorságára.

Timur azóta annyira uralma alá hajtotta Amur magánterületét, hogy a tigris kuckójában alszik, míg a nagyvad a bunker tetején vigyázza kis barátja álmát.

Megfigyelők szerint negyedik napja tart a különös barátság, a kecske mindenhova követi a tigrist.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.