Motorbaleset

45 percig volt a klinikai halál állapotában Rékasi - vajon történt vele valami "odaát"?

A színész a balesete utáni napokban többször kitépkedte magából a csöveket és útra kelt a kórházban, valamint négy gipszcsizmát fűrészelt le magáról egy kis kórházi tompa késsel. Az ápolókat is fenyegette.

2015.09.25 09:35ma.hu
MTI Fotó: Máthé Zoltán

A pár hónapja súlyos balesetet szenvedett színészt motorbalesete után 45 percen keresztül élesztették újra, így sikerült visszahozni a klinikai halál állapotából - írta a Bors.

„Amikor a kollégák kiérkeztek a helyszínre, és meglátták, milyen állapotban van, egy fillért sem adtak volna azért, hogy életben marad. 45 percen keresztül élesztették újra, még a légzését is le kellett állítani, tényleg a halálból hozták vissza” – mesélte a lapnak egy kórházi dolgozó. A színész azt állítja, semmire sem emlékszik a balesetből, mintha két teljes hét kitörlődött volna az emlékezetéből. Egyetlen kivételtől eltekintve.

„Nem tudom, meddig élesztgettek, mert másnapig mélyaltatásban tartottak. Viszont volt egy olyan pillanat, amikor a műtő előtt várakozott az édesanyám, a testvérem, a két gyermekem, természetesen Gerda, és jöttek ki az orvosok, akik csak annyit mondtak nekik, hogy mindent megtesznek, hogy életben tartsanak. Ez elég vacak lehetett nekik ”- nyilatkozta Rékasi, aki a balesete utáni napokban többször kitépkedte magából a csöveket és útra kelt a kórházban, valamint négy gipszcsizmát fűrészelt le magáról egy kis kórházi tompa késsel.

Feljelentéssel fenyegetőzött

Fotó: ittlakunk.hu XXII. kerületi aloldal

"Motorra pattantam és egy rádióinterjúra mentem, aztán rohantam a Barátok közt forgatására. Amikor végeztem, mint mindig, hívtam Gerdát. Nem vette fel, ő is dolgozott. Küldtem neki egy SMS-t, hogy "két jelenet vége", majd ételt vásároltam. Rémlik, ahogy kilépek az épületből és készülődöm a motornál. A legközelebbi emlékképem már két héttel későbbi. (...) Egy ködfátyolon át látom magam és az ápolónőtől követelem a szabadságomat. Nem értettem, hol vagyok, miért nem enged el és mi történik velem. Elmondtam neki, ha nem mehetek el, feljelentem a rendőrségen. Egyáltalán nem biztos, hogy ez már egy teljesen tiszta tudatú pillanat volt. (...) Egyszerűen nem fogtam fel, mi az, hogy két hét hiányzik az életemből?" - mondta a Borsnak adott korábbi interjújában Rékasi.

Rékasi Károly visszatér a József Attila Színház új évadában

A júniusban súlyos motorbalesetet szenvedett Rékasi Károly a Bűntény a Kecskeszigeten című drámában tér vissza a József Attila Színház új évadjában - mondta el Nemcsák Károly, a színház igazgatója az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Hozzátette: a színművész emellett Pikali Gerdával közösen fog játszani a Boldogság című kétszereplős darabban, amelyet művelődési házakba és más színházakba szeretnének "értékesíteni", így népszerűsítve a József Attila Színházat.

Az intézmény a 2015/2016-os évadra számos további premierrel is készül: szeptember 19-én, a Színházak éjszakáján mutatják be a Helyet az ifjúságnak című zenés vígjátékot, Shakespeare Othello című drámája Telihay Péter rendezésében pedig október 3-án kerül színre.

A gyerekeknek szóló Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj című mesedarabot október 10-én, míg a Bűntény a Kecskeszigeten-t október 20-án mutatják be. Valló Péter állítja színpadra Hunyady Sándor A három sárkány című színművét, a darab bemutatója november 7-én lesz - ismertette a teátrum igazgatója.

Decemberben kerül első alkalommal a színpadra a Korál együttes dalait felvonultató, Verebes István által rendezett Angyalföldi ballada című mű, míg Joseph Kesselring Arzén és levendula című bűnügyi vígjátékát februárban láthatja a közönség.

A József Attila színház 2015/2016-os évadát számos gyermekprogramot is felölelő utcabál nyitja meg szeptember 12-én, szombaton.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Rékasi Károly színművész (b) és Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója kezet fog a színház évadnyitó sajtótájékoztatója előtt 2015. szeptember 9-én.

Győrfi Pál a "Superman"

Magyarországon még mindig többségben vannak azok, akik hiába tapasztalják magukon az infarktusra utaló jeleket, mégsem tesznek semmit, ezért Javítsd a reakcióidődet! szlogennel társadalmi célú kampányt indít az MKT.

A csütörtöki beharangozó sajtótájékoztató egyik moderátora Rékasi Károly színművész volt, aki július elején történt súlyos motorbalesete után először jelent meg mankó nélkül egy eseményen. A színész köszönetet mondott az általa "Supermannek" nevezett Győrfi Pálnak, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjén keresztül a mentődolgozóknak, valamint a honvédkórház orvosainak, akik nélkül - mondta - ma nem állhatna itt.

Kifejtette: azért is tartotta fontosnak a rendezvényen való közreműködését, mert például a banki kockázatokról sokat lehet hallani, míg a szívünket érintő kockázatokról kevesebbet. Holott - tette hozzá - nem mindegy, hogy 45-50 vagy 75-80 évig akarunk élni. Ráadásul az sem mindegy, hogy ágyhoz kötötten, ellátásra szorulva, vagy erősen, tettrekészen éljük az életünket.

Rékasi Károly - aki a vasárnapi rendezvény egyik moderátora is egyben - azt mondta, a fellépő művészek azért lesznek ott, hogy átadjanak egy fontos üzenetet: "Érezd jól magad hosszú évtizedeken át!".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.