Életet mentett a macska

Nincs rá más magyarázat: macska hívott rendőrt földön fekvő gazdájához

A rendőrség nem tudja máshogy magyarázni a dolgot, csakis a házi kedvenc telefonálhatott. Nem minden cica Grumpy Cat.

2015.07.19 14:31ma.hu

Míg kutyákról gyakran, macskákról viszonylag ritkán hallható olyan történet, hogy emberi életet mentettek volna. A tapasztalt macskatulajdonosok tisztában vannak azzal, hogy bár kedvencük tud nagyon szeretetreméltó lenni, gyakran az emberekét meghaladó önzőségre is képesek.

Pedig léteznek hős macskák, akik akár telefonálni sem restek, ha a gazdi bajba kerül.

A narancsszínű kis hős nem más, mint Tommy, aki az Ohio állambeli Columbus városában él már három éve, kerekesszékhez kötött gazdája, Gary Rosheisen otthonában. Gary azért vette magához a cicust, hogy segítsen alacsonyan tartani a vérnyomását, ráadásul nagyon magányos is volt.

Mivel a férfire gyakran törnek rá rohamok, az összeszokás után Tommy kiképzést kapott, miképpen tárcsázhatja az állandóan a földön lévő telefonon a segélyhívót. Gary persze nem tudta, hogy sikeres volt-e az oktatás, egészen a közelmúltig.

lovetoknow.com

A férfi ugyanis épp a hálószobában kapott rohamot, és képtelen volt feltápászkodni a földről. Ráadásul a vészjelzővel ellátott nyaklánca sem volt rajta, tehát teljesen kiszolgáltatott helyzetben hevert az ágy mellett. Ekkor történt, hogy a rendőrség telefonhívást kapott, de a vonal túloldalán senki sem szólalt meg.

A központos szétkapcsolta a vonalat majd visszahívta a számot, ami ugyan kicsöngött, de senki nem vette fel. Ekkor indult a Rosheisen házhoz Patrick Daugherty rendőr, akit igen meglepett, hogy a nappali közepén egy macskát talált a telefon mellett, míg a gazdát a földön fekve a hálószobában.

„Tudom, hogy furán hangzik” – mesélte Daugherty, aki szerint csakis Tommy cica telefonálhatott, hiszen senki más nem tartózkodott a közelben sem. A különös eset nagy büszkeséggel töltötte el Rosheisent, hiszen a kiképzés sikeres volt és a cicus tudta mikor kell telefonálni. „Ő az én hősöm” – summázta a történteket a büszke gazda.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.