Pénziránytű Alapítvány

Webes alkalmazás is van már a megélhetéshez szükséges pénzügyi tervezéshez

Az újonnan bemutatott pénzügyi tervező alkalmazás a családi költségvetés-készítést segíti.

2015.05.07 14:57MTI

Új stratégiai tervet fogadott el a Pénziránytű Alapítvány, amely egy most indított webes pénzügyi tervező alkalmazással szeretné segíteni az egyéni és családi költségvetés megtervezését - mondta Szuromi-Kovács Ágnes, az alapítvány ügyvezető igazgatója csütörtökön, Budapesten, sajtótájékoztatón.

A Pénziránytű Alapítványt 2008-ban hozta létre a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Bankszövetség és a Diákhitel Központ azzal a céllal, hogy segítse a pénzügyekben való eligazodást. Az alapítvány megújult honlapjáról elérhető, a piacon egyedülálló alkalmazással, amely elsősorban a felnőtteket célozza meg, egy egyszerű regisztráció után áttekinthető az egyén pénzügyi helyzete, vezethetők a kiadások és a bevételek - ismertette Szuromi-Kovács Ágnes.

Hangsúlyozta, hogy az alapítvány kuratóriuma egy ötéves, tematikájában fokozatosan építkező, új stratégiai tervet fogadott el, amelynek célja, hogy a pénzügyi szemléletformálás mellett kézzelfogható, gyakorlati ismereteket nyújtson a mindennapi pénzügyi tervezéshez.

Szuromi-Kovács Ágnes elmondta, hogy az alapítvány 2015-ben egy szélesebb kör - a középiskolások mellett az általános iskolás és a felnőtt korosztályok - számára is átfogó pénzügyi ismeretterjesztő programokat dolgoz ki. Az idei év kiemelt témája a családi költségvetés-készítés, amelyet a bemutatott pénzügyi tervező alkalmazás is segít.

Az ügyvezető igazgató szólt arról is, hogy a Pénziránytű Alapítvány továbbra is támogat iskolai programokat, így az általános iskolásoknak szóló pénzügyi ismeretterjesztő BankVelem programot, amely játékos környezetben arra tanítja a diákokat, hogy az elvégzett munkával (iskolai szelektív gyűjtés) megkeresett jövedelmet (pontokat) nem kell azonnal elkölteni (vagyis beváltani ajándékokra), hanem érdemes vele gazdálkodni, takarékoskodni.

Az idei év elejére már közel 1000 általános iskola 30 000 diákja regisztrált a programba. Az alapítvány középiskolásoknak szóló programjait idén jelentősen megújítja: az átdolgozott oktatási anyagok várhatóan a 2015/16-os tanévtől lesznek elérhetőek - mondta el Szuromi-Kovács Ágnes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.