Családi hagyományok a népszerű találkahelyen

Ilyen még nem volt: házigazda lehetsz a belvárosi étteremben!

Újszerű koncepcióval rukkolt elő az egyik népszerű belvárosi találkahely: a sharing concept elnevezésű újítással bárki családi vendéglátóvá válhat egy étterem közepén.

Vendéglátás az étterem közepén, családiasan >>> KATT a képekhez! képgaléria

2015.03.13 14:06ma.hu

Elképzelted már, milyen lehet pár órára egy igazi étteremben házigazdává válni, de mégis családi környezetet teremteni? A legjobb, hogy közben sem a főzéssel, sem az utána halomban álló szennyes edények elmosogatásával és a rendrakás minden nyűgével nem kell bajlódni, tényleg csak az elismeréseket kell bezsebelni a remek hangulatú családi vagy baráti összejövetel után a főváros szívében található népszerű közösségi helynek köszönhetően.

Ínycsiklandó házi töltött káposzta, izgalmas kölessaláta, mákos nudli zamatos sárgabaracklekvárral – és még számtalan ízletes fogást oszthatnak meg egymással azok, akik a népszerű nagyvárosi találkozóhely 2, 4 vagy 6 fős tálait választják. A sharing concept egy közösségteremtő akció, ami az embereket még közelebb hozza egymáshoz. Az ételek persze kérhetőek hagyományos tálalással, pincér felszolgálásával, de "megosztható" formában is elérhetőek, amely egy remek lehetőség, hogy barátok és családtagok úgy költsenek el egy finom ebédet vagy vacsorát, hogy megmeneküljenek az egész napos fárasztó "háttérmunkától".

Fotó: Redlemon (A galériához KATT a képre!)

Népes családban nőttem fel, öten vagyunk testvérek, így a mai napig nagy jelentőséggel bírnak számomra a közös étkezések. A belvárosi hely létrejöttének egyik fő célja is az volt, hogy egy olyan nagyvárosi találkozóhelyet teremtsen, ahol bensőséges környezetben érezhetik magukat vendégeink, a manapság egyre jellemzőbb nagyvárosi elmagányosodásnak, elszemélytelenedésnek gátat szabva. A sharing concept is ezt az irányvonalat hivatott erősíteni. Egy család vagy egy baráti társaság úgy tölthet el nálunk egy ebédet, hogy az otthon hangulatát teremtjük meg számukra” – mesélt a szolgáltatás hátteréről Hlatky-Schlichter Hubert tulajdonos.

A koncepciót igyekeztünk úgy összeállítani, hogy mindenki találjon benne a saját ízlésének megfelelő ételeket. A glutén- és laktózmentes variációk mellett vegetáriánus fogások is megtalálhatóak a kínálatban” – tette hozzá Orosz Gábor séf.

A legjobb, hogy nemcsak az ételeket lehet tetszés szerint összeválogatni, de az éttermi házigazdák még azt is maguk választhatják ki, hogy milyen edényben teszik az asztalra a finomságokat, vagy milyen kiegészítővel dobják fel az asztal kinézetét. Vasárnaponként ráadásul a Sunday Brunchon 20%-kal olcsóbban érhetőek el a megosztható ételek, borok és kancsós limonédék. És ha még ez sem elég: a gyerkőcöket hétvégente kézműves foglalkozások és játéksarok várják, ráadásul a család és a barátok mellett itt a kutyádnak is helye van!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.