Hódítanak az 50-es évek

Divatban a retro a divat + FOTÓK

A legdivatosabb szoknyahossz a midi lesz, a derék újra középpontba kerül, a virágmintákkal pedig ideje mindenkinek megbarátkoznia. 2014 nyarán visszatér a retro, most az 50-es évtized a menő!

A retro a 2014-es nyár divatja képgaléria

2014.05.28 15:29ma.hu

Nő a szoknyák hossza

Évekig az egyre rövidebb szoknyák uralkodtak, most azonban a térd alá érők veszik át a hatalmat. Az idei nyár legdivatosabb hossza kétségkívül a midi lesz, de plisszírozott maxiszoknyát is egyre többen viselnek majd.

Fotó: Redlemon (A galériához KATT a képre!)

A retro a fő csapásirány

Az '50-es évek Amerikája mind stílusban, mind mintákban megelevenedik majd a nyári sikerdarabokon, a derék pedig újra középpontba kerül. A nőiességet hangsúlyozva az egyenes vagy rakott ruhák legtöbbje derékvonalon lesz elvágva.

Ruhák minden mennyiségben

Hosszú, rövid, klasszikus vagy extrém - idén nyáron is az egyberuháké lesz a főszerep. Az extravagánstól az egyszerű fesztiváldarabig mindent bátran viselhetünk. A lényeg csupán annyi, hogy figyeljünk a kiegészítőkre, amelyekkel könnyedén ellensúlyozhatjuk vagy akár feldobhatjuk kedvenceinket.

Teret hódítanak a virágminták

A már tavasszal is népszerű virágminták a legmelegebb évszakra teljesen eluralkodnak öltözetünkön. A 7/8-ados és capri hosszúságú nadrágokat, szoknyákat díszítő motívumokkal szemben sokaknak ellenérzése támad, a stylist szerint azonban a fazonok sokaságában mindenki megtalálja azt, ami leginkább illik hozzá.

Koptatott farmer és perforált dzsekik

Vannak darabok, amelyek a hűvösebb nyári napokat is feldobják. Ilyen például egy koptatott, díszített farmer, és egy könnyű perforált bőrdzseki, ami szabása és színe miatt, minden szetthez tökéletesen illik.

(A cikk elkészültéhez Tus-Dzsurbán Ágnes, a MOM Park vezető stylistja nyújtott segítséget.)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.