Fontos a fiatalság, de nem mindenáron!

Udvaros Dorottya: "Nem fekszem kés alá!"

Nehéz elhinni, hogy Udvaros Dorottya már közel jár a 60-hoz, pedig színészként az rca a szokásosnál is jobban ki van téve a káros hatásoknak. Most elárulta, hogyan őrzi meg fiatalos szépségét.

2014.04.25 13:29ma.hu

Próbákról fotózásra, forgatásról előadásokra, ősztől újabb színházi évad és új bemutató a Nemzetiben – egyáltalán nem csoda, ha Udvaros Dorottya azt mondja, nem tud, de nem is nagyon akar megállni. Pedig ezt a tempót igazán nem könnyű bírni, főleg ha belegondolunk, hogy a színésznő idén már a 60. születésnapját fogja ünnepelni. Hihetetlennek tűnik, főleg ha ránézünk, mert bizony jó pár évet letagadhatna, de mint mondja, tesz is azért, hogy ilyen fiatalos maradjon.

"Azt hiszem, az a titok, hogy jóban kell lenni magunkkal, belülről kell elkezdeni építeni az egyensúlyt, és természetesen nagyon fontos az egészséges életmód. Ha pedig mindezzel megvagyunk, akkor jöhet a külső segítség" – mondja. Illúziói neki sincsenek, tisztában van vele, hogy az idő bizony mindenkinél rányomja a bélyegét a külsőre, kinél előbb, kinél később, de elkerülhetetlenül. "Ráadásul a színészek arcbőrének állandó extra igénybevételt jelent a poros színházi próbatermekben töltött idő és a forgatásokon, fotózásokon, vagy pláne a színpadon használt erős smink" - mondja, hozzátéve, hogy a szerepek eljátszásával járó stressz tovább rontja a helyzetet.

Fotó: Solennemed

Nem véletlen hát, hogy a hétköznapokon, amikor épp nem játszik vagy filmez, "szabadságot ad" a bőrének és teljesen sminkmentesen tölti az idejét. A bókoknak pláne örül, de azt mondta, hogy bár szívesen hallgatná még évtizedekig a dicséreteket, van, amit mégsem tenne meg ennek érdekében. "Plasztikai sebészhez, azt hiszem, sosem fordulnék. Nekem az arcom a munkaeszközöm. Egy műtéttől lehet, hogy fiatalabbnak tűnnék pár évvel, de ha elveszteném a mimikámat vagy nem tudnám többé ráncolni a homlokomat, akkor hiteltelenné válnék színésznőként" – vallja.

Udvaros Dorottya tavaly nyáron állt színpadra A szív hídjai című darab női főszereplőjeként, és nem titkolja, hogy mennyire csodálja a történet filmes változatának főszereplőjét, a 60 fölött is gyönyörű Meryl Streepet, aki szintén elkerüli a sebészkést. "Bár orvos-esztétikai beavatkozásokat azért gondolom, ő is igénybe vesz" - jegyezte meg, ezért nem látta akadályát, hogy kipróbáljon egy hazánkban még újdonságnak számító, ultrahangos bőrfeszesítő eljárást.

"A plasztikai műtéttől azért is tartok, mert egyszerűen nem lenne időm a lábadozásra. Ez a módszer viszont csupán egyetlen alkalmat vesz igénybe, és miközben az eredménye ugyanolyan, mint egy jól sikerült műtétnek, ennek a beavatkozásnak a hatása folyamatosan segíti az arc kollagénállományának újratermelődését, de ami a legjobb: akár már a kezelés után egyenesen mehetek a színpadra vagy a kamera elé" – lelkendezett az esztétikai központban elvégzett kezelést követően.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.