Eurovízió

Szerbiának nincs pénze - lemondta a részvételt

Anyagi okok miatt nem vesz részt a jövő évi Eurovíziós Dalfesztiválon Szerbia - közölte pénteken a szerbiai köztelevízió (RTS).

2013.11.23 18:26MTI
Mindig sikeresen szerepeltek

Az RTS Kollégiuma a közlemény szerint azért döntött így, mert az állami televíziónak nincs pénze arra, hogy a koppenhágai szerb részvétel költségeit biztosítsa.

"Szerbia önálló országként 2007 óta vett részt a versenyen, fellépői sorozatosan jól szerepeltek, 2008-ban pedig a verseny házigazdája volt, s mint ilyen, szervezési és műszaki szempontból is olyan új mércéket állított fel, amelyek ma is példaértékűek az eurovíziós közösségben" - áll a tájékoztatásban.

Az utóbbi években a magas költségek, az anyagi nehézségek és a gazdasági válság miatt több ország is kiszállt a versenyből.

A szerb köztévé a következő években akkor tudja biztosítani a részvételt, ha stabil és megfelelő mértékű lesz a pénzügyi támogatása - olvasható a dokumentumban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.