Se bikini, de még csak bikinivonal sem

Miss World: vallási okok miatt intim villantás kizárva

Az iszlám hagyományokra tekintettel nem kell bikiniben felvonulniuk az idei Miss World szépségverseny résztvevőinek Indonéziában.

2013.06.07 00:29MTI

A 137 hölgy a fürdőruha helyett hagyományos strandruhát, például szárongot visel majd - közölték a szervezők szerdán Bali szigetén. "Nem akarunk senkit felbosszantani, vagy olyan helyzetbe kerülni, amelyben tiszteletlennek tűnünk, ezért minden részt vevő ország szokásaira figyelemmel kell lennünk" - mondta el Julia Morley, a Miss World vezetője.

Az indonéz ulémák tanácsa (muszlim vallási vezetők tanácsa) korábban a rendezvény lemondását követelte, a vallásos erkölcsi felügyelők szemében ugyanis a szépségverseny "a hedonizmust, a materializmust és a konzumizmust" jeleníti meg, és rossz példaként szolgál a muszlim fiataloknak.

A szervezők ugyanakkor azt bizonygatják, hogy döntésüket már korábban meghozták, ez nem a panaszra adott válasz.

Indonézia a világ legnagyobb muzulmán lakosságú országa. Bali szigete hindu többségével kivételt képez. Az ország legnagyobb turistaközpontjába évente több millió nyaraló érkezik, akik közül sokan parányi fürdőruhákban jelennek meg a tengerparton.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.