Egyszerű és elegáns

Felvenné Ön Elizabeth Taylor első esküvői ruháját? - képpel!

Elárverezik a néhai Elizabeth Taylor első esküvői ruháját, amelyben Conrad Hiltonnak, a híres szállodalánc örökösének mondta ki a boldogító igent a filmsztár 1950-ben - jelentette be a júniusi licitet meghirdető Christie's aukciós ház.

2013.05.26 11:27MTI

Az egyszerű, de elegáns ruhát Helen Rose hollywoodi jelmeztervező készítette az akkor mindössze 18 esztendős Taylornak. Az osztrigahéj színű, földig érő szaténkölteményen finom fátyolszövet öleli körbe viselőjének vállát egészen a nyakvonalig. Rose tervezte annak idején Grace Kelly esküvői ruháját is, amelyben III. Rainier monacói hercegnek mondta ki az igent az amerikai színésznő.

A ruha, amelyet az MGM filmstúdiótól kapott ajándékba Taylor, a becslések szerint akár az 50 ezer fontos leütési árat is elérheti a júniusi liciten. Annak idején Hollywood A-listás hírességei - köztük Greer Garson, Gene Kelly, Ginger Rogers, Fred Astaire, Esther Williams és Van Johnson - is azon sztárok közé tartoztak, akik személyesen gratuláltak a fiatal mennyasszonynak.

A 2011-ben elhunyt díva nyolcszor volt házas: kétszer Richard Burton színésszel állt oltárhoz. Hét évtizedet felölelő karrierje során ötször jelölték Oscar-díjra és ebből kétszer - a Modern kaméliás hölgy és a Nem félünk a farkastól című filmekben nyújtott alakításaiért - hozta el a legjobb színésznőnek járó aranyszobrocskát.

A Forbes magazin 2012 októberében közzétett listája szerint a Kleopátra című film sztárja "kereste" a legtöbbet 2011-ben az elhunyt hírességek közül: a 79 esztendősen elhunyt színésznő hagyatéka akkor 210 millió dollárral gazdagodott, elsősorban az ékszereinek, jelmezeinek és műkincseinek 2011-es árveréséből származó bevétel révén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.