Hamarosan indul

Hogyan (ne) restauráljunk otthon? - tanfolyam Győrben

Hogyan (ne) restauráljunk otthon címmel négyrészes sorozat indul a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban.

2013.05.05 01:29MTI

A program a restaurálás műhelytitkaiba avatja be az érdeklődőket, akik a tanultakat saját sérült tárgyaikon nyomban ki is próbálhatják szakavatott restaurátorok segítségével.
 
A múzeum restaurátorai papírból, fából, fémből és kerámiából készült tárgyak tisztításának, helyreállításának fogásait mutatják be a műhelyfoglalkozásokon – mondta Csécs Teréz, a múzeum osztályvezetője az MTI-nek. 

A szakember jelezte, hogy az érdeklődők magukkal vihetik saját sérült tárgyaikat, amelyeknek javításához konkrét segítséget kaphatnak a foglalkozások vezetőitől. Utóbbiak tanácsokkal is szolgálnak a tekintetben, hogy mit lehet még otthon rendbe hozni a könnyen beszerezhető, illetve a háztartásban meglévő eszközökkel, s milyen jellegű sérülések rendbe tételét célszerű már szakemberre bízni. 

A másfél órás foglalkozásokat csütörtökönként délelőtti és délutáni időpontban tartják a múzeum műhelyeiben. A délelőtti programokon elsősorban a kisgyermekes szülőkre számítanak. A gyerekekre óvónő felügyel, amíg édesanyjuk egy lapjaira szétesett könyvön vagy akár egy kerámiatál letört fülének visszahelyezésén dolgozik. Az első foglalkozásra május 9-én kerül sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.