Chaplin-díjjal tüntették ki a Funny Girl sztárját

Életműdíjat kapott Barbra Streisand

Életműdíjat kapott Barbra Streisand a New York-i Lincoln Center Filmtársaságától. A jeles alkalomból nemcsak pályatársai, de többek közt Bill Clinton volt amerikai elnök is köszöntötte őt.

2013.04.24 17:38MTI

A 71 esztendős énekes-színésznőt Bill Clinton korábbi amerikai elnök mellett Liza Minnelli és Tony Bennett is köszöntötte a díjátadón - írta a BBC hírportálja. Barbra Streisand azon kevés művészek egyike, aki mind a négy fontos amerikai művészeti díjat, az Oscart, az Emmyt, a Grammyt és a Tonyt is megkapta.

Fotó: MTI

A Lincoln kulturális központ Filmtársasága a művésznő negyvenéves filmes pályafutását Chaplin-díjjal jutalmazta. A jótékonysági gálaesten kétmillió dollár gyűlt össze adományokból, amelyet a független filmgyártás támogatására fordítanak.

"Amióta az eszemet tudom, parancsolgatónak és önfejűnek tartottak az emberek. Lehet, hogy azért, mert az is vagyok. Háromszoros hurrá a parancsolgató nőknek!" - mondta Streisand a díjat átvéve.

A Filmtársaság 1972 óta rendezi meg éves gálaestjét, amelyen átadják a Chaplin-díjat. A korábbi díjazottak között szerepel Catherine Deneuve, Sidney Poitier, Tom Hanks és Meryl Streep is. A Filmtársaságot 1969-ben alapították az amerikai és a nemzetközi filmművészet, valamint a fiatal tehetséges filmesek támogatására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.