Mostantól él a szavazás!

VIVA Comet: indul a visszaszámlálás! + KÉPEK

Idén 13. alkalommal rendezik meg a magyar zenecsatorna díjátadó gáláját, az idei jelöltek névsorát szerdán délelőtt jelentette be a VIVA stábja, mostantól minden a szavazókon múlik!

VIVA Comet 2013: A jelöltek - 1. rész képgaléria

2013.04.17 15:50ma.hu

Ahogy 13 éve mindig, idén is kiosztja a hazai zenei tévécsatorna a legkedveltebb magyar előadók között a híres kék-narancssárga gömböt, amelyből négyet a közönség ítélhet oda kedvenceinek, kettő sorsát pedig szakmai zsűri dönti el. A választás sosem egyszerű, épp ezért a VIVA TV idén is szigorú szempontok szerint előválogatta a magyar könnyűzene palettáján helyet foglaló előadókat, hogy a rajongóknak már csak a legjobb ötből kelljen kiválasztaniuk a legeslegjobbat.

A kategóriák jelöltjeit április 17-én hozták nyilvánosságra, ettől a naptól kezdve indul az online szavazás is, az eredményhirdetésre pedig a már megszokott módon egy fergeteges gála keretein belül kerül sor június 13-án.

A jelöltek közül többen is elmondták, hogy amellett, hogy megtiszteltetésnek veszik, amiért bekerültek a legjobb öt közé, nagy izgalommal várják a közönségszavazás eredményét, hisz az idei mezőny minden eddiginél erősebbnek látszik. A legjobbak közt több ismerős arc is felbukkan, van, aki immár sokadjára került be a TOP5-be, de olyan is akadt szép számmal, akit díjazottként is ünnepelhettek már a rajongók.

Ők is jelöltek (Fotó: VIVA - A galéria 1. részéhez KATT a képre!)


Utóbbiak között van Barbee, aki különösen tart az idei "brutál erős" mezőnytől, de még a 6-szoros Comet-díjas SP is izgatottan várja az eredményt az ellenfelei láttán. Talán csak Majka szavaiban lehetett felfedezni egy adag keserűséget, aki a legjobb videóklipek között kapott helyet a Curtisszel közösen előadott Belehalok című szám videójáért, ám mint mondta, ez az egyetlen olyan kategória, ahol a többi jelöltet elnézve semmi esélyük, mert mind a négy ellenfél nagyságrendekkel jobb.

Ráadásul ez az a kategória, ahol nem a közönség dönt, hanem egy szakmai zsűri, így hiába a több százezres YouTube-letöltés, a rapper meglehetősen pesszimistán várja a júniusi gálát. "Remélem, idén Árpa Attila nincs a zsűriben, mert akkor tényleg nem tudunk nyerni" - tette még hozzá. Ennél jóval pozitívabb volt a The [Hated] Tomorrow együttes szószólója, aki elmondta, hogy az Anyáddal című szám klipjét 25 napon keresztül mintegy 30 helyszínen és 70 statisztával forgatták, de ingyen, ennek ismeretében még érdekesebb a végeredmény.

Aki tehát azt szeretné, ha két hónap múlva az ő kedvencének nevét olvasnák fel a Comet díjátadó gálán, az ne tétovázzon, irány a díj hivatalos oldala és nyomják a szavazatokat!

A VIVA Comet 2013-as jelöltjei

A jelöltek (A galéria 2. részéhez KATT a képre!)

Legjobb új előadó
Bermuda
ByeAlex
Carbovaris
Chris Lawyer
Ivan & the Parazol

Legjobb női előadó
Barbee
Hien
Janicsák Veca
Radics Gigi
Odett

Legjobb férfi előadó
Düki
Funktasztikus
Fluor
SP
Young G

Legjobb együttes
Anti Fitness Club
The Carbonfools
Children of Distance
Hősök
Punnamy Massif

Legjobb videóklip*
Irie Maffia feat. Akkezdet Phiai: Livin' It Easy
The [Hated] Tomorrow: Anyáddal
Tej: Átlag éjjel
Majka Curtis BLR: Belehalok
Mary Popkids és Punnamy Massif: Mosoly

* A kategória győztesét egy szakmai zsűri választja ki, rájuk a közönség nem szavazhat

A hatodik kategóriában, A Magyar Könnyűzenéért díjra olyan előadók esélyesek, akik legalább tíz éve vannak a hazai zenei porondon, őket ugyancsak szakmai zsűri bírálja el, itt viszont a jelöltek névsora sem ismert: elvben bárki esélyes lehet, aki a feltételnek megfelel!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.