Leteszteltük a sztárokat a konyhában

Képek - Kóstolja meg ön is Dukai Reginát!

Hamburgert készíteni bárki képes - gondolnánk elsőre, hisz mi bonyolult lehet abban? Pedig nem is olyan könnyű, mint hinnénk, és ezt még a konyhában otthonos sztárok is csodálkozva tapasztalták.

Hamburgerben csaptak össze a sztárok képgaléria

2013.04.05 12:07ma.hu

Azt hihetnénk, hogy a hamburgerkészítésben nincs semmi bonyolult, csak egy húspogácsa és egy puffancs kell hozzá, néhány zöldség kiegészítésképp, végül nyakon öntjük mustárral és ketchuppel és a siker garantált. Igenám, de mik is legyenek pontosan azok a kiegészítők? Milyen zöldségek? Mennyi mustár, milyen szósz, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy mi van, ha a húspogácsát is nekünk kell elkészíteni?

Ezzel a kihívással kellett szembenéznie Dukai Reginának, Nagy Adrinak, Terecskei Ritának, valamint Puskás Petinek és Sipos Petinek. Szerencsére nem voltak teljesen magukra hagyva, mindannyian kaptak egy-egy segítőtársat a VIASAT3 új gastroreality-jének, Az étterem harcosainak csapatából. A hangulaton túl a verseny tétje sem volt kicsi: a győztes duó kreálmánya felkerült a műsornak is otthont adó budai étterem étlapjára.

A profikból és amatőrökből álló csapatok nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a hamburgerkészítésbe, melynek során a nyers darált hústól, annak megfelelő fűszerezésétől és sütésétől az egyéb összetevők kiválasztásán és darabolásán át az ízléses tálalásig minden mozzanat a versenyzőkre volt bízva, sőt, a végső értékeléshez még egy megfelelő bort is társítaniuk kellett az ízletes falatokhoz.

Fotó: Redlemon (A galériához KATT a képre!)


"Teljesen egyszerű, hagyományos hamburgert készítettünk Szente Zsolttal, nem akartuk "túlspilázni" a feltéteket" - vallotta be Dukai Regina, akinek a döntése utóbb jónak bizonyult, mivel az ő valóban klasszikus, békebeli hamburgert idéző ételük vitte el a pálmát. A zsűri - melynek egyik tagja a ma.hu munkatársa volt - ugyanakkor javasolta szintén az étlapra felvenni a Regi-burger mellett a különdíjasként kiemelt Puskás Peti-féle hamburgert, amely a belesütött tükörtojással és a tormás alappal izgalmas tavaszi frisseséget csempészett a szokványos húsos bucik közé.

A győztes csapat szépséges kiskuktája bevallotta, hogy otthonosan mozog a konyhában, rendszeresen főz a párjának is, aki még sosem panaszkodott a minőségre, saját magának pedig laktózérzékenysége okán speciális krémlevesekből és főzelékekből állítja össze a napi menüt. Nem titkolta el, hogy egyszer szeretne egy igazi "csajos" szakácskönyvet is kiadni. "Nagyon jó volt Regivel közösen főzőcskézni, könnyen megegyeztünk az összetevőkben" - jegyezte meg elégedetten Szente Zsolt is a verseny végén.

A többieket nem törte le a vereség, sőt, Terecskei Rita - akinek a műve aligha nyerte volna el a legkívánatosabban tálalt hamburger címet - úgy döntött, a zsűri kóstolása után megmaradt fél hamburgert el is viszi a Zanzibár tagjainak. "Nagy Adri és Puskás Peti is megkóstolta és ízlett nekik, úgyhogy túl nagyot nem hibázhattunk" - mondta nevetve az új dalokon dolgozó énekesnő.

Az esemény végén még egy látványos desszert is várt a résztvevőkre, amelynek elkészítésében a nyertes Regina szintén tevékenyen vett részt: egy folyékony nitrogénnel mínusz 198 fokra lefagyasztott, majd merőkanállal apróra tört piskótából és az asztalra tálalt egyéb összetevőkből álló somlói galuskát kóstolhattak meg. Hogy ez pontosan hogyan is néz ki, azt a tévénézők Az étterem harcosai következő részében, szombat este 18:30-kor láthatják!

Még több hír Dukai Regináról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.