Sokkol és riaszt

Nemi erőszak-mentő melltartót fejlesztettek Indiában

Néhány mérnökhallgató bepöccent az indiai orvostanhallgató diáklány brutális megerőszakolása és meggyilkolása miatt. Az általuk fejlesztett speciális alsónemű így nem csak a nemi erőszak támadóját fekteti ki, de a rendőrséget is riasztja.

2013.04.03 16:22ma.hu

Egy speciális alsónemű a sokkolókhoz hasonlóan bénítja meg viselőjének támadóját és egyben értesíti a rendőrséget - ezt találta ki három indiai diák válaszul az országban egyre gyakoribb nemi erőszak problémájára. Az új fejlesztéshez a Delhiben tavaly brutális kegyetlenséggel megerőszakolt és agyonvert indiai lány esete adta az ihletet.

Amennyiben a mell alatt elhelyezett érzékelő aktiválódik, a tettest komoly áramütés éri, emellett a rendszer a mobilhálózaton keresztül megküldi a GPS-koordinátákat a rendőrség és a védelem alatt álló személy családjának részére.

„Élete legnagyobb sokkját éli majd meg abban a pillanatban, mikor megpróbál molesztálni egy lányt” – mondta Manisha Mohan, az SRM University mérnökhallgatója, aki társaival úgy alkották meg a szerkezetet, hogy az akár 82-szer is képes legyen a sokkolásra. A speciális polimerszigetelésnek köszönhetően viselője viszont biztonságban marad.

A lelkes kis fejlesztőcsapat most azon dolgozik, hogy ötletükből piacképes termék legyen, továbbá fontolgatják, hogy a GPS/GSM modult Bluetooth-ra cserélik, és miniatürizálják a védelmi eszközt.

A mérnökhallgatók azt követően kezdtek a fejlesztésbe, hogy tavaly Delhiben brutálisan megerőszakoltak és megvertek egy indiai orvostanhallgató lányt, aki végül belehalt sérüléseibe. Az ügy nagy port kavart nem csak az országban, hanem a világ minden táján. Indiában tüntetéshullámot indított az eset, ahol az emberek nagyobb védelmet követeltek a nőknek és igazságszolgáltatást a tettesek ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.