Nemi erőszakért és gyilkosságért

Lefejeztek és keresztre feszítettek egy férfit Szaúd-Arábiában

Karddal lefejeztek egy jemeni férfit, majd testét keresztre feszítették Szaúd-Arábiában, mert megerőszakolt és meggyilkolt egy másik, pakisztáni férfit.

2013.03.27 13:38MTI

 A minisztérium közleménye szerint a jemenit többrendbeli garázdaságért és lopásért is elítélték.
   
A súlyos bűncselekmények - a nemi erőszak, a gyilkosság, a hitehagyás, a fegyveres rablás, a kábítószer-kereskedelem - elkövetőit halállal büntetik a konzervatív arab királyságban, amely a saría, vagyis az iszlám törvénykezés egy szigorú változatát alkalmazza. A legsúlyosabb esetekben keresztre feszítik a bűnöst.
   
A jemeni férfi már a huszonnyolcadik, akit az idén kivégeztek Szaúd-Arábiában az AFP összesítése szerint. Tavaly 76 elítéltet végeztek ki, ami azt jelenti, hogy az ország egyike azoknak a világon, ahol a legtöbb halálraítélten végrehajtják a büntetést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.