Szívesen fellépnének a fesztiválon

Glastonbury felé kacsintgat a Rolling Stones

A The Rolling Stones rockegyüttes két díjat is bezsebelt a New Musical Express (NME) brit zenei magazin londoni díjátadóján, ahol Ronnie Wood gitáros elárulta, hogy a banda szívesen fellépne a júniusi Glastonbury Fesztiválon.

2013.02.28 18:29MTI

Az együttest képviselő Ronnie Wood a legjobb élő fellépésért és a legjobb zenés filmért vehette át a középső ujját felmutató kezet ábrázoló szobrocskát. A Rolling Stones 2012 végén tért vissza a színpadra, hogy megünnepelje megalakulásának 50. évfordulóját: a Londont és az Egyesült Államokat érintő miniturnéja hatalmas sikert aratott a kritikusok és a rajongók körében egyaránt.

Wood a díjátadón elmondta, hogy az együttes tagjai több élő fellépést szeretnének a jövőben, és a világ legnagyobb szabadtéri zenei és előadóművészeti eseménye, a Glastonbury Fesztivál is a terveik között szerepel, ahol most először lépnének színpadra. A június 26. és 30. között zajló fesztivál fellépőinek névsorát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Fotó: Redlemon


A szerda esti díjátadó másik többszörös győztese a Florence and the Machine énekese, Florence Welch volt, aki a legjobb szólóénekes és a legjobb tánczene (Sweet Nothing) kategóriában vitte a prímet. A legjobb brit albumért járó díjat a The Maccabees együttes vehette át a Given to the Wild című korongért.

A Foals nevű formációt a legjobb dalért (Inhaler) jutalmazták az este, míg a Palma Violets a legjobb új együttesnek, a Biffy Clyro pedig a legjobb brit bandának járó elismeréssel térhetett haza. A tavalyi londoni olimpia nyitóünnepségét, amelyet Danny Boyle jegyzett, az év zenei pillanatának, Barack Obamát pedig "Az év hősének" választották.

Az NME díjazottjait a népszerű brit zenei magazin olvasói választják: idén rekordot jelentő több mint tízmillió leadott szavazat alapján rajzolódott ki a győztesek neve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.