Az "öregek" közt van még David Bowie is

Négy díjra esélyes a Rolling Stones egy zenei magazinnál

Négy kategóriában is jelölték a tavaly 50 éves fennállását ünneplő The Rolling Stones együttest a New Musical Express (NME) című, tekintélyes brit zenei magazin díjára.

A mai napig van bennük valami... >>> képgaléria

2013.01.22 16:29MTI

A jubileumát könyvvel, gyűjteményes albummal, dokumentumfilmmel és miniturnéval celebráló veterán rockbanda a legjobb koncertező együttes, könyv, zenés film és az év zenei pillanata mezőnyben jutott jelöléshez a hétfői közlemény szerint. A Los Angeles-i Haim, az ausztrál Tame Impala és a brit alternatív hiphopos M.I.A. a Rolling Stones-hoz hasonlóan ugyancsak négy-négy kategóriában lett jelölt.

A zenei világot és rajongóit tíz év hallgatás után a minap új számmal meglepő David Bowie három trófeát is begyűjthet. Az év hőse elismerésért verseng még rajta kívül Bradley Wiggins brit országúti kerékpárversenyző, a Pussy Riot orosz lánybanda, Barack Obama amerikai elnök, a 25 éves amerikai énekes, Frank Ocean és Dave Grohl, a Foo Fighters énekes-gitárosa.

A több mint hatvan éve megjelenő, jó ideje online is olvasható NME jelöléseiről és díjairól az olvasók online szavazással döntenek. A győzteseket február 27-én nevezik meg a kelet-londoni The Troxy koncertteremben rendezett gálán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.