Japánban

Édességszentélyt emeltek Valentin-napra

Edésségekből készült szentélyt emeltek egy oszakai bevásárlóközpontban a közelgő Valentin-nap alkalmából, ahol a látogatók szerelemért és csokikért imádkozhatnak.

2013.02.10 16:40MTI

A sintó szentélyek stílusában épített mézeskalácsház 2,4 méter magas kapuja piros, csillag alakú cukorkákból és szívet formáló macaronokból, falai csokis kekszből, födémje pedig japán szárított palacsintából, úgynevezett dorajakiból készült - számolt be az Aszahi Simbun japán napilap.
 
A szentély építői, az oszakai szakács- és cukrászati főiskola diákjai azt remélik, hogy mézeskalácsházuk egy "erőteljes spirituális helyként" fog funkcionálni, ahol a látogatók szerelmet találhatnak. A különleges szentély csak február 14-éig lesz látogatható, mivel romlandó építőanyagokból készült. 

Japánban az édességek a Valetin-nap fontos tartozékai: a szigetország nagyobb üzleteit és bevásárlóközpontjait február elején rózsaszín csokispultok lepték el, amelyek díszcsomagolású finomságokat kínálnak a szerelmeseknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.