Ismét a szomszédunkban forgat a sztár

Kevin Costnernek Románia pont olyan, mint Kentucky

Ismét Romániában forgat Kevin Costner: A Hatfield-McCoy viszály című minisorozat után februárban egy történelmi film stábjával tér vissza Brassó megyébe.

2013.01.30 08:29MTI
Kevin Costner az Emmi-díjjal (Fotó: MTI)

Kevin Costner, aki Emmy-díjat és Golden Globe-ot is kapott A Hatfield-McCoy viszályban nyújtott alakításáért, úgy vélte: Románia pontosan olyan feltételeket kínált, amelyekre a sorozathoz szükség volt, és a három epizódos film nagy siker lett. Costner arra is utalt, hogy a Kárpátok vidéke nagyon hasonlít a történet helyszíneire, Kentucky-ra és Nyugat-Virginiára.

A televíziós minisorozatot a History Channel készítette a Castel Film közreműködésével. A Bursa című román napilap úgy értesült, hogy a Universal Picture International és a Miramax tíz további produkciót tervez Romániában forgatni, a Castel Films pedig az ország szívében fekvő Brassó megyei Barcarozsnyóra (Rasnovba) szeretné csábítani őket.

A lap szerint főleg az olcsó és magasan képzett munkaerő vonzza az amerikai filmvállalatokat Romániába. A tíz éve született Hideghegyet, Anthony Minghella polgárháborús drámáját részben szintén Barcarozsnyó környékén vették fel. A produkcióban szereplő Renée Zellweger a Golden Globe-díjat és az Oscar-díjat is megkapta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.