Olimpiai éremre vágyik a koncertsikerek után

Vanessa-Mae átmenetileg sílécre cseréli híres hegedűjét

Vanessa-Mae világhírű hegedűs egy évre szünetelteti zenei karrierjét, hogy minden erejével a 2014-es szocsi téli olimpiára készüljön, ahol Thaiföld színeiben szeretne rajthoz állni alpesi sízőként.

2013.01.23 08:29MTI

"Az emberek mindig meglepődnek, amikor síelni látnak. Én azonban tizennégy éves korom óta arról álmodom, hogy egyszer profi síelőként is kipróbálhatom magam" - mondta a művész. A thai és kínai felmenőkkel rendelkező Vanessa-Mae négyévesen kezdett síelni tanulni, ám a hegedülés mindig is elsőbbséget élvezett nála. Tízesztendősen tett szert nemzetközi hírnévre a klasszikus és popzenét ötvöző egyedi stílusával, valamint bájos megjelenésével.

"Thaiföld színeiben szeretnék megmérettetni, mert van egy részem, amelyet eddig sosem ünnepeltem: a thai gyökereimet" - hangsúlyozta Mae. A Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) szóvivője, Riikka Rakic szerint a hegedűsnek legalább öt FIS-versenyen kell indulnia az olimpiai kvalifikációhoz.

Fotó: MTI


A 34 esztendős Mae 2009 óta a svájci Zermattban készül a közelgő megmérettetésekre, és reményei szerint áprilisban már rajthoz is állhat első versenyén - adta hírül a BBC News. Amennyiben sikerül neki az olimpiai kvalifikáció, akkor ő lesz a második thai sportoló, aki indul a téli játékokon. A civil életben egyetemi tanárként tevékenykedő Prawat Nagvajara 2002-ben Salt Lake Cityben és 2006-ban Torinóban is Thaiföld színeiben állt rajthoz sífutásban.

"Amikor zenéről van szó, akkor maximalista vagyok, de a síelés kapcsán nincsenek illúzióim a dobogós helyezésről vagy a világ száz legjobbja közé kerülésről" - jegyezte meg az előadó, hozzátéve, hogy akár sikerrel jár, akár nem, biztosan visszatér a zenéléshez. Mint fogalmazott, "itt az ideje egy új albumnak, ám amit most csinálok, új távlatokat nyit meg előttem".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.