Michelle Obama kitett magáért

Képek - Fehér házi divat, ahogy egy elnöki eskünél illik

A közszereplők öltözködése mindig is közbeszéd témája volt, de amikor valami kiemelkedő jelentőségű esemény történik, még jobban odafigyel a világ. Michelle Obama kiköszörülte az előző napi csorbát.

Michelle és a lányok - ez a divat a Fehér Házban képgaléria

2013.01.22 12:29ma.hu

Valahányszor Michelle Obama megjelenik valahol, ízlését, stílusát csak dicsérni lehet - vagy legalábbis majdnem mindig. Mert csak az ég a tudója, miért ragaszkodik annyira a kardigánjaihoz, amikor egy-egy nem épp jelentéktelen eseményen vesz részt, és hiába választja meg ösztönösen eltalálva az elegáns, mégis könnyedén csinos ruhákat, ha aztán a tetejükre egy egyszerű kötött felsőt húz.

Így történt ez vasárnap is, amikor férje, Barack Obama másodjára tette le az elnöki esküt a Fehér Házban: a finom mintás egybeszabott ruha fölött bizony megint a jó öreg kardigán figyelt a First Lady felsőtestén. Szerencsére a csorbát másnapra, a nyilvános beiktatási ceremóniára már kiköszörülte, vagy legalábbis nem látszott egy újabb melléfogás ékes bizonyítéka, aminek persze erősen köze volt ahhoz a nem elhanyagolható körülményhez, hogy a beszédet az elnök a Capitolium erkélyéről intézte a népéhez, így legfőképp csak a családtagok kabátjáról lehet szót ejteni.

Az Obama család megérkezik a beiktatási ünnepségre (Fotó: MTI - A galériához KATT a képre!)


Azok viszont kifogástalanok voltak: Michelle egy remekül szabott, a vékony alakját kiemelő kék kockás darabot viselt, míg két lányuk, Malia és Sasha egymáshoz passzolú színű orgonalila és ibolyakék kabátban állt a dísztribünre. Lábukra mindketten a kabáttal harmonizáló harisnyát és úgynevezett balettcipőt húztak. Az elnök édesanyja ugyancsak nem hozott szégyent az ország első emberére, ő egy halvány barackszínű kabáttal védekezett a csípős januári hőmérséklet ellen.

Ami pedig magát az elnököt illeti, ugyan sok választási lehetősége neki nem volt, a sötét öltöny szinte alapvető elvárás az esetében, de árgus szemek figyelték az ingjét és a nyakkendőjét, és bizton mondhatjuk, példáját bátran lehet másolni: a fehér ing mellé kötött nefelejcs színű nyakkendő elegáns, mégis könnyedséget, jókedvet sugárzott. Egy ilyen napon ezen nincs is mit csodálkoznunk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.