Az USA támogatni fogja a demokráciát

Obama az amerikai alapértékekhez való visszatérést sürgette

Az Egyesült Államokat alapító atyák alapértékeihez való visszatérésre, a közös felelősségvállalásra és az egységre fektette a fő hangsúlyt a washingtoni Capitolium előtt elmondott beiktatási beszédében Barack Obama amerikai elnök hétfőn.

2013.01.21 19:04MTI

Ünnepélyes eskütétele után elmondott mintegy tízperces beszédében Obama vázolta második elnöki ciklusának főbb célkitűzéseit. Hangsúlyozta, hogy a célok megvalósításáért - jobban mint bármikor - össze kell fognia az amerikai társadalomnak. 

Kiemelten szólt az egészségügyi, oktatási és adóreformról, és arra figyelmeztetett, hogy az amerikai nép nem boldogulhat, ha csak egy szűk réteg érvényesül, a középosztály részvétele ebben alapvető fontosságú. Kijelentette: az Egyesült Államok támogatni fogja a demokráciát az egész világon, Ázsiától Afrikáig, Amerikától a Közel-Keletig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.