"Foglalj helyet a hűtőszekrényen!"

A jövő fridzsidere: nemcsak hűt, de bútornak se utolsó

Mit gondolna, ha ma a házigazda a hűtőszekrényen kínálná ülőhellyel? Az őrültnek tűnő ötlet könnyen lehet a jövő útja, legalábbis egy vadonatúj fejlesztésnek köszönhetően.

2013.01.21 18:29ma.hu

Január 14. és 20. között mutatkozott be a kölni "Living Kitchen 2013" kiállításon az az innovatív hűtő, amely a coolpure 1.0 elnevezést kapta gyártójától. A BASF hangsúlyozta, hogy futurisztikus koncepcióhűtőjének bemutatkozása ellenére továbbra sem áll szándékában hűtőgyártásba fogni, azt azonban mindenképp be akarták bizonyítani, hogy milyen újfajta lehetőségek rejlenek a poliuretán anyagok alkalmazásában.

Ennek megfelelően az újfajta hűtő is messze túlmutat a háztartásokban megszokott nagy, többnyire fehér vagy krómszínű, de mindenképp ormótlan kocka alakú szerkezeteken.

A formabontó megjelenés már előrevetíti a jövő hűtőinek kinézetét, igazodva ahhoz a trendhez, melyben a konyha kilép a hagyományos szerepéből és a lakás többi részével azonos rangú lakótérré válik. Így azonban a benne található berendezési tárgyak is egyre változatosabbak, a funkcionalitáson túl a dekoratív szempontok is hangsúlyosabb szerepet kapnak.

A coolpure 1.0 már nem hasonlít egy hagyományos hűtőre, sokkal inkább divatos bútorként hódít a konyhában, köszönhetően a poliuretánok anyagának és tervezésének. Már nemcsak szigetelőanyagként vehetjük számításba, bár kétségtelenül ez a legfőbb szempont, hogy miért épp az efféle anyagokat használják a jövő hűtőszekrényeinek, esetleg hűtőszékeinek vagy épp hűtőasztalainak elkészítéséhez.

A poliuretán felület számtalan szín és forma kombinációjának nyit teret, a látványt pedig a ledes világítás koronázza meg, amely indirekt fényforrásként szolgál a konyhában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.